Trenutno čitaš
Mars u Jarcu je prilika da ostvarimo sve svoje ciljeve

Mars u Jarcu je prilika da ostvarimo sve svoje ciljeve

Od 4. januara, Mars je u svom omiljenom znaku, Jarcu, i tu će ostati do 13. februara kada prelazi u Vodoliju. Tokom ovog vremena osjećaćemo se sigurnije i samopouzdanije kada preduzmemo akciju i učinimo da se stvari dogode.

Mars je posljednji put bio u Jarcu od 24. januara do 6. marta 2022.; važno je prisjetiti se energije koju smo manifestovali tokom tog vremena. Kako je astrologija ciklična, možemo koristiti iste ciljeve od prije dvije godine i nadograđivati ih da bismo ostvarili svoje želje. Ovo je prilika da poboljšamo naše namjere i vizije, jer možemo da ih pretvorimo u stvarnost.

Ultra magazin

Mars u Jarcu je uzvišen položaj, što znači da je to najbolja pozicija za planetu akcije. Jarac je znak koji garantuje uspeh, čemu Mars teži. Ovo je idealno vrijeme da preuzmete značajne zadatke i osigurate da su oni u potpunosti završeni. Mars u Jarcu dijeli osjećaj svrhe i smjera, što ovo vrijeme čini moćnim. Mars voli napredovati i postići moć, a Jarac pomaže da se to dogodi. Stoga možemo preuzeti više posla i aktivnosti tokom ovog tranzita bez brige o ishodu.

Jarcem vlada planeta Saturn, koja donosi strukturu i stabilnost. Kao rezultat toga, postajemo realističniji i pragmatičniji u pogledu naših ciljeva. Kada moćna planeta Mars uđe u zemljani znak, postajemo više orijentisani na uspjeh i dajemo prioritet ispunjavanju naših zadataka. To može značiti postati izvršni direktor, voditi tim ili postaviti jasne ciljeve za efikasniji život. Čini se da je svaki cilj dostižan tokom ovog astrološkog tranzita zbog napora koji se ulažu. Vrijeme je da zasučemo rukave i krenemo na posao!

Kada je Mars u Jarcu, naše seksualne želje će biti na vrhuncu. To je vrijeme koje može dovesti do puno zadovoljstva i pomoći da se otkriju svi nedostaci koje smo skrivali: sada ih možemo isprobati iz čistog zadovoljstva. Budući da je Mars uzvišen u Jarcu, želimo da prihvatimo sve naše želje i da se zabavimo s njima kao način da se oslobodimo stresa.

U ovom tranzitu ukupna energija će biti lakša nego prije. Mars se neće povezati sa Plutonom kao što je to bio u prošlosti pošto će Pluton ući u Vodoliju 20. januara. Možemo očekivati da ćemo 28. januara osjetiti fokus Marsa u kvadratu sa čvorovima sudbine, zbog čega ćemo osjetiti potrebu da preduzmemo akciju i potvrdimo svoja osjećanja. To može uzrokovati neke nesuglasice u odnosima jer ćemo htjeti izraziti čak i negativne aspekte. Važno je da budemo ljubazni tokom ovog vremena i izbjegavamo stvaranje sukoba, uprkos našoj želji da preuzmemo kontrolu i kontrolišemo situacije i druge.

Takođe, kada se Mars poveže sa Neptunom 7. februara, mogli bismo se osjećati kao da nismo sigurni kako da poguramo svoju energiju naprijed. Možemo se osjećati kao da jedan korak naprijed slijedi drugi nazad. Ne dozvolite da vas strah spriječi da uzdignete svoje živote i preuzmete šanse i rizike u situacijama ili odnosima. Ako se osjećamo zaglavljeni, ovo je pravo vrijeme da razmislimo o tome kako želimo da se razvijamo. Na taj način možemo bolje razumjeti šta pokušavamo postići.

Foto: Ultra Magazin

Važni datumi za Mars u Jarcu

04. januar: Mars ulazi u Jarca, motivišući nas da naporno radimo i ubiremo prednosti naših napora da postignemo svoje ciljeve. Nećemo odustati i stati sve dok ne dobijemo bitku ili osvojimo prvu nagradu u našim nastojanjima.

09. januar: Mars u Jarcu u sekstilu sa Saturnom u Ribama. Sa ovim aspektom, vođeni smo da kontrolišemo i dominiramo situacijama. To nas može dovesti do toga da osjećamo da nas i drugi pokušavaju nadvladati, uzrokujući da osjećamo potrebu da se potvrdimo.

12. januar: Mars u Jarcu aspektuje Jupiter u Biku, proširujući naše vidike. To može donijeti i izazove i prilike. Može nas izložiti novim ljudima, idejama i iskustvima, što može dovesti do značajnijih dobitaka u našim investicijama i odnosima. Međutim, to takođe može pokrenuti nova pitanja koja moramo riješiti. Stoga je važno uspostaviti ravnotežu između preuzimanja rizika i opreza.

Pročitaj

27. januar: Mars i Merkur se povezuju u Jarcu; može biti teško suočiti se sa izazovnim situacijama, ali važno je suočiti se s njima direktno kako bi se riješili osnovni problemi.

28. januar: Mars u Jarcu u kvadratu sa čvorovima sudbine, gurajući nas da se suprotstavimo autoritetu i ljudima koji imaju za cilj da nas sruše. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost.

29. januar: Mars u Jarcu u trigonu sa retrogradnim Uranom u Biku. Sagledavanje situacija iz drugačije perspektive može nam pomoći da istražimo alternative i odlučimo kako ćemo se nositi s njima.

07. februar: Mars u Jarcu u harmoniji sa Neptunom u Ribama, dopuštajući sebi prostor da razmislimo o svojim željama, oslobodimo svoje strahove i preduzmemo mjere ka ostvarenju ciljeva.

13. februar: Mars ulazi u Vodoliju, ohrabrujući nas da se proaktivno i kreativno nosimo s izazovima. To će nam omogućiti da otkrijemo nova i inovativna rješenja problema.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum