Trenutno čitaš
Viralno popularni karamel od maslinovog ulja

Viralno popularni karamel od maslinovog ulja

karamel od maslinovog ulja
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Glatko, svilenkasto i nevjerovatnog ukusa! Ovaj recept za karamel od maslinovog ulja brzo je postao hit na društvenim mrežama i nije ni čudo zašto. Jednostavan je za pripremu, koristi kvalitetne sastojke i pruža potpuno novu dimenziju klasičnom karamelu.

Ovaj karamel ne samo da je zdravija alternativa tradicionalnim karamelima zahvaljujući maslinovom ulju i javorovom sirupu, već i osvaja svojom jedinstvenom kombinacijom okusa. Probaj ga i uvjeri se zašto je postao toliko popularan!

Potrebna su ti samo 2 sastojka za karamel od maslinovog ulja:

  • 1/3 šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja (dobrog kvaliteta)
  • 1/3 šolje javorovog sirupa (hladnog)
  • So (opciono)

Priprema:

U malu posudu sipaj ekstra djevičansko maslinovo ulje i hladan javorov sirup. Energično miješaj smjesu ručnim mikserom ili žicom za mućenje. Nastavi miješati dok ne dobiješ glatku, svilenkastu karamelnu konzistenciju. Ovo može potrajati nekoliko minuta.

Pročitaj
spirulina

Po želji, dodaj prstohvat soli da naglasiš bogatstvo okusa. So će dodatno pojačati slatkoću karamela i dati mu posebnu notu.

Kada smjesa postane glatka i sjajna, karamel od maslinovog ulja je spreman za konzumaciju. Možeš ga koristiti kao preliv za sladoled, palačinke, voće ili ga jednostavno jesti kašikom!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum