Trenutno čitaš
Predlažemo ti 7 makeup lookova idealnih za ovo ljeto!

Predlažemo ti 7 makeup lookova idealnih za ovo ljeto!

makeup ljeto
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Vrijeme je da osvježiš svoju makeup rutinu nekim od najpopularnijih trendova 2024. Od blistave kože do hrabrih usana, evo sedam ljetnih makeup lookova zbog kojih ćeš blistati tokom cijele sezone.

Ovi makeup lookovi sigurno će ti omogućiti da izgledaš svježe i elegantno cijelo ljeto. Bilo da više voliš prirodan sjaj ili odvažnu šminku, postoji trend za svakoga. Srećno eksperimentisanje!

Blush Look

Rumenilo ovog ljeta zauzima centralno mjesto s trendovima koji ističu obraze u živim nijansama. Jedan od značajnih trendova je upotreba rumenila za konturisanje lica, poboljšavajući prirodni oblik i dodajući blještavilo boje.

Umjesto tradicionalnih neutralnih nijansi, konturisanje u boji s tonovima rumenila poput ružičaste, crvene i narandžaste postaje sve popularnije. Ova tehnika se može primijeniti duž jagodica, sljepoočnica, pa čak i preko nosa.

bluch look, rumenilo
Instagram/patrickta

Pearl Skin

Biserna koža je must have ovog ljeta, a sve je u postizanju blistavog, vlažnog tena koji izgleda svježe. Ovaj izgled se fokusira na duboko hidratiziranu kožu, koristeći hidratantne serume, hidratantne prajmere i lagane pudere.

pearl skin, biserna koža
Instagram/nikki_makeup

Soft Glam

Soft glam savršen je za one koji žele prirodan, ali uglađen izgled. Ovaj trend kombinuje suptilnu šminku za oči sa blistavim tenom i nude usnama. Zamisli meka, neutralna sjenila u kombinaciji s naznakom highlightera na jagodicama i kremastim ružem. To je chic izgled bez napora koji je idealan i za dan i za noć.

selena gomez, soft glam
Instagram/hungvanngo

Monohromatski izgled

Monohromatski izgled uključuje korištenje jedne palete boja za oči, obraze i usne. Popularne nijanse ovog ljeta uključuju boju breskve, koralnu i ružičastu. Ovaj trend je svestran i laskav, stvarajući kohezivan i skladan izgled.

monohromatski izgled, šminka, makeup, dua lipa
Instagram/nikki_makeup

Cherry Lips

Odvažne, trešnja-crvene usne ostavljaju dojam ovog ljeta. Ovaj trend spaja živahne crvene usne s minimalnom šminkom na ostatku lica, dopuštajući usnama da budu u centru pažnje. Odluči se za dugotrajne ruževe s visokim pigmentima.

Pročitaj
alma ras, kupaći kostimi

meghan fox, cherry lips
Instagram/ash_kholm

Sun-kissed Look

Sunčani izgled ima za cilj da replicira topli sjaj provedenog dana na plaži bez oštećenja od sunca. Koristi bronzere i zlatne hajlajtere da svojoj koži dodaš toplinu, fokusirajući se na jagodice, nos i kapke.

sunkissed makeup
Instagram/nikki_makeup

Sunset Eyeshadow

Sunset sjenilo je zapanjujući trend inspirisan živim nijansama ljetnog zalaska sunca. Ovaj izgled uključuje miješanje gradijenta toplih nijansi, kao što su narandžasta, ružičasta, ljubičasta i crvena, kako bi se stvorio ombre efekat na kapcima.

sunset makeup
Instagram/olgadann

Naslovna fotografija: Instagram/hungvanngo

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum