Trenutno čitaš
Kako urediti predsoblje po svojoj mjeri?

Kako urediti predsoblje po svojoj mjeri?

kako urediti predsoblje

Prilikom uređenja doma, predsoblje je obično zanemareno. Smatramo ga manje bitnim u odnosu na kuhinju, dnevnu i spavaću sobu, pa i kupatilo. Ako posmatramo predsoblje kao ulaz u naš svijet, onda ono dobija mnogo veću ulogu. Na osnovu predsoblja ljudi dobijaju prvi utisak o našem prostoru – taj utisak može biti WOW ili ok – na koju stranu sad? 

Važna uloga predsoblja je i u tome što je to odličan prostor za odlaganje stvari, često zanemaren u našim tradicionalnim domovima. U ovom tekstu ti donosimo savjete kako urediti predsoblje po svojoj mjeri i potrebama.

Mjesto za odlaganje

Foto: Pinterest

Ukoliko u predsoblju imaš dovoljno prostora za ugrađivanje ormara, a pritom ti nedostaje prostora za odlaganje, ovo je dobra ideja. Plakari od poda do plafona mogu izgledati jako lijepo, a pritom će te osloboditi nereda koji se inače skuplja u hodniku ili predsoblju. Pogotovo ako u stanu ili kući živi više osoba. Moderne boje i dizajni će učiniti da tvoj stan izgleda mnogo skuplje nego što to stvarno jeste.

Samo neophodno

Foto: Pinterest

Možda ti ne nedostaje prostora za odlaganje, ali želiš da tvoje predsoblje izgleda lijepo i da ostavlja dobar prvi utisak o domu? U tom slučaju možeš ga urediti minimalistično i unijeti stvari koje su ti stvarno neophodne, poput vješalice za odjeću, ogledala, cipelarnika i stalka za kišobrane.

Veliko ogledalo

Foto: Pinterest

Najlakši trik svih dizajnera enterijera u malim prostorima je veliko ogledalo zbog koga prostor izgleda veći nego što jeste. Ako je tvoje predsoblje malo, pritom voliš minimalistički stil, veliko ogledalo koje dominira prostorom može izgledati jako elegantno. Može se kombinovati i sa minimalističkom konzolom ili većom biljkom.

Pročitaj
bingo uređenje doma

Galerija zid

Foto: Pinterest

Još jedna zanimljiva opcija je galerijski zid u predsoblju. Uz neophodne elemente ovog dijela doma, na zidovima mogu biti tvoje omiljene fotografije. Odaberi iste ramove i počni da se igraš rasporedom. Ideja je mnogo, odaberi stil koji ti se dopada i kreni u avanturu uređenja.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum