Trenutno čitaš
Kako u ovoj godini unijeti više reda u svoj dom?

Kako u ovoj godini unijeti više reda u svoj dom?

Gala Home
Gala Home

Pred kraj godine uvijek pravimo planove za iduću i upuštamo se u famozne novogodišnje odluke. Među tim odlukama je često i ona o boljoj organizaciji u domu, prestanku gomilanja stvari i većoj urednosti. Životni ritam je danas primjetno ubrzan i često nam je sređivanje doma obaveza koju jedva stižemo obaviti i nešto što odgađamo za vikend i slobodne dane. Nešto što nam teško pada.

Foto: JYSK

Hajde da početkom ove godine zajedno donesemo odluku o boljoj organizaciji doma, boljem skladištenju stvari i uvođenju reda u sopstveni životni prostor. Svi smo se već susreli sa tvrdnjom da neuredno okruženje utiče i na naše mentalno zdravlje i da je haos u prostoru – haos u glavi.

JYSK će nam pomoći svojim savjetima da napravimo dom po mjeri u kome ćemo se lako snalaziti i koji će nam olakšati svakodnevne obaveze. Evo nekoliko savjeta koje možeš primijeniti.

Neka ti sitnice koje svakodnevno koristiš budu lako dostupne u „posebnoj“ komodi.

U našem domu, svaka stvar treba da ima svoje mjesto kako bismo uštedjeli vrijeme lutajući po kući i tražeći potrebnu stvar. Ovo je posebno bitno u situacijama poput onih kada u žurbi izlazimo van a ne znamo gdje su nam ključevi od auta ili novčanik. Smjesti sve sitnice poput punjača za telefon, ključeva, važnih dokumenata i sl. u jednu posebnu ladicu i/ili vitrinu koja će služiti baš za te „izgubljene stvari“. Neka izlazak iz doma bude bez stresa i nervoze oko pronalaska potrebnih stvari.

unijeti više reda u dom
Foto: JYSK

Mali stan mora imati dovoljno prostora za odlaganje

Ako živiš u malom stanu svakako ne želiš nered koji će ga učiniti još manjim. Ormarima i vitrinama treba posvetiti posebnu pažnju u ovom slučaju, kako bi mogli odgovoriti na sve tvoje potrebe. Odaberi multifunkcionalni namještaj koji ne zauzima mnogo prostora a ima dovoljno prostora za skladištenje, kao što je to na primjer zidni ormarić. On može poslužiti za ljekove, začine ili drage uspomene a albume sa slikama i druge stvari koje ne koristiš svakodnevno smjesti u transparentne kutije ispod kreveta.

Uredi kućnu kancelariju

Za one koji rade od kuće, ključno je da imaju uredan prostor sa dobrim rasporedom, inače nered može negativno da utiče na produktivnost. Osim radnog stola i stolice, u radnoj robi su uvijek potrebne i police ili vitrine za knjige i male kutije i korpe za odlaganje različitog kancelarijskog pribora.

Pročitaj

unijeti više reda u dom
Foto: JYSK

Organizuj kupatilo

Sve žene znaju koliko je teško organizovati preparativnu i dekorativnu kozmetiku koje je uvijek previše, a ipak nam je potrebna. Za šminku odaberi transparentne organizere koji osim što lijepo izgledaju, štede prostor i vrijeme, jer je sve uvijek tu pri ruci. Za sanitarne proizvode možeš koristiti korpe i kutije za odlaganje a peškire smjesti u pletene korpe.

unijeti više reda u dom
Foto: JYSK

Stvari za odmor drži u pletenim korpama

Neka pored tvog kauča za odmor uvijek stoji pletena korpa u koju ćeš odložiti deku, jastuk, knjigu ili novine koje trenutno čitaš, društvene igre i sve ono čime se opuštaš u slobodno vrijeme. Tu će ti biti uvijek pri ruci, a ipak će biti savršeno organizovano i uredno u slučaju iznenadnih gostiju.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum