Trenutno čitaš
Kako stvoriti romantični ugođaj u svom domu na trendy način?

Kako stvoriti romantični ugođaj u svom domu na trendy način?

Gala Home
Gala Home

Kraj ljeta sa sobom donosi nešto tamnije boje prirode i neku romatičnu melanholiju. Inspirisana zalascima sunca, zemljanim tonovima i tamnijim cvjetovima i lišćem, nova JYSKova Nordic mood kolekcija već je dostupna i samo čeka da prenese tu romantiku i u naše domove.

Pored romantike, i rustikalni stil postao je posljednjih godina sve popularniji. Prirodni materijali poput drveta i kamena, kao i paleta boja koja oponaša vanjsko prirodno okruženje pretvaraju naš dom u prostor koji će nas zagrliti svojom toplinom.

Ako želiš dom u rustikalnom i romantičnom stilu onda tvoja paleta boja treba da sadrži razne nijanse smeđe, terakote, tamno crvene, maslinasto zelene, bež i narandžaste.

Upravo takvi, pomalo rustikalni detalji obogatiće tvoj prostor i dati mu svježu završnu notu a potrebno ih je svega par kako bi to postigli.

Praktični pleteni fenjeri od drveta mogu se koristiti i vani na terasi tokom toplih večeri a nešto kasnije početkom jeseni u dnevnoj sobi kada želiš dodatno osvjetljenje ili jednostavno poseban ugođaj. Postavi ih pored omiljenih biljaka gdje će se savršeno uklopiti. Pletene košare će odlično poslužiti za one sitnice bez kojih nijedan dom ne može, ali i za dekorativno odlaganja jastuka, deka ili cvijeća.

romantični ugođaj u domu

Ukrasni jastuci sa navlakama od 100% pamuka u jesenjim bojama, kao najudobniji i najmekaniji dekor doma, odlično će se složiti sa tvojom foteljom za čitanje ili kaučem.

Pročitaj

romantični ugođaj u domu

Svoj stolić za kafu možeš upotpuniti poslužavnikom od drveta manga ili zdjelom od morske trave koji su idealno mjesto za ljetno voće ili jesenje plodove koje želiš unijeti u dom, a neizostavan detalj svakog romantičnog i umirujućeg prostora su mirisne svijeće. U kombinaciji sa umjetnim cvijećem u narandžastoj, roze i tamno ljubičastoj boji donose prostoru naglasak prolaznosti i nostalgije za ljetom.

romantični ugođaj u domu

Zagasite boje u prostoru stvoriće umirujući efekat, i sa dobrim i odgovarajućim osvjetljenjem mogu stvoriti zaista čarobnu atmosferu. Kroz ljeto iskoristi svoje vrijeme za male izmjene u svom stanu ili kući i dopusti jeseni da stidljivo ušeta u dom i unese romantiku i rustikalni stil.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum