Trenutno čitaš
Kako možemo uljepšati duge i hladne jesenje večeri?

Kako možemo uljepšati duge i hladne jesenje večeri?

Mnogi od nas tuguju jer se ljeto završilo i dani su nam sve kraći i sa sve manje sunca. Ipak, u svakom godišnjem dobu možemo i treba da pronađemo ljepotu. Jesen je fantastična predstava prirode u kojoj ona mijenja boje, donosi slasne plodove, i poručuje nam da i mi usporimo, skinemo sa sebe teret koji smo nosili prethodnih mjeseci i spremimo se za obnovu u proljeće, nakon prethodnog dugog zimskog sna.

uljepšati jesenje večeri

Jesenske večeri, i one toplije i one popraćene rominjanjem kiše, su idealno vrijeme za opuštanje u samoći ili društvu najmilijih. Bez obzira na to da li će veče biti provedeno uz knjigu, dobar film ili društvene igre, atmosferu možemo uljepšati rasvjetom i detaljima koji će naš dom učiniti još ugodnijim i toplijim.

Skandinavci, zbog svoje klime, naučili su kako da uživaju u dugim i hladnim noćima i kako da ih učine ljepšima. Zbog toga, JYSK uvijek obraća veliku pažnju na detalje i rasvjetu. Naši domovi su prostor igre svjetla i tame, i ova igra je ključna u stvaranju odgovarajuće atmosfere. U kreiranju željenog ugođaja važno je odabrati pravu rasvjetu koja će poslužiti svrsi.

Male lampe su odlične u stvaranju pomenute atmosfere, ali i za pojačavanje svjetla u prostorijama gdje nam je to potrebno. Staklene lampe jednostavnog i prefinjenog dizajna mogu se koristiti i u dnevnoj sobi kao dekor, ali i u spavaćoj sobi kao pomoć pri čitanju prije spavanja. Ekološke varijante od bambusa sa lanenim abažurom su pravi primjer skandi stila i lako se uklapaju u svaki enterijer. Ove godine ćemo se svi vjerovatno potruditi da uštedimo električnu energiju, stoga je vrijeme da razmislimo o svojoj potrošnji i alternativnim načini osvjetljenja.

uljepšati jesenje večeri

Odlična alternativa za uštedu je praktična prenosna baterijska lampa koja radi na punjive baterije. Pored praktičnosti i održivosti krasi je i predivan dizajn koji se savršeno uklapa u jesenji ambijent. Zanimljive su i funkcionalne varijante lampi sa ugrađenim tajmerom.  Možeš je koristiti unutar doma, ali i na stolu bašte ili terase u toplim jesenskim noćima kada pripremaš posebne večere.

Pročitaj

uljepšati jesenje večeri

Jesen je vrijeme kada toplih, mekanih, ugodnih i dekorativnih stvari ne može biti previše. Ona nam pruža tu mogućnost da se okružimo svim stvarima koje nas opuštaju, ušuškavaju i griju. U jesen više kupujemo deke i jastuke, dekorativne prostirke za sofe i krevete i sve što će učiniti naš dom još udobnijim. Uvijek je dobro imati i dekorativan prostor za odlaganje ovog tipa tekstila, poput pletenih korpi za odlaganje.

uljepšati jesenje večeri

Ne zaboravi da uživaš u svakom godišnjem dobu, pa tako i u jeseni koja može biti itekako lijepa. Dovoljno je da se smjestiš pored prozora u omiljenoj fotelji sa dekom i šoljom toplog napitka u rukama i posmatraš kako kiša kucka u prozore.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum