Trenutno čitaš
Kako da tvoja spavaća soba izgleda luksuzno?

Kako da tvoja spavaća soba izgleda luksuzno?

Tihi luksuz već neko vrijeme dominira u svijetu mode i dizajna, ali postizanje trenda tihog luksuza u tvojoj spavaćoj sobi je mnogo više od koncepta, to je stil života.

Takođe nije tako nedostižan kao što se na prvi pogled čini. Zapravo, samo nekoliko dobro odabranih ideja za kućni dekor može pretvoriti spavaću sobu u luksuzan prostor.

Gunter & Co

U svijetu u kojem se sve ponekad čini tako ubrzanim i haotičnim, sve više ljudi se okreće tišim, mekšim idejama za ukrašavanje doma. Sada, više nego ikad, tražimo udobnost i luksuz u našim domovima; prostori koji odišu toplinom, elegancijom i spokojem.

Ako tražiš ideje za spavaću sobu, sa fokusom na tihi luksuz, ove promjene neće samo učiniti da se osjećaš kao da si na odmoru, nego ćeš se lakše opustiti i utonuti u dubok san koji je tvom tijelu potreban da se zaista odmori i oporavi.

Neutralne boje

Albion Nord

Dekoracija neutralnim bojama, inspirisana bojama iz prirodnog svijeta, dodaje nježan i umirujući dodir enterijerima koji se mogu dekorisati slojeviti teksturama i tonovima kako bi se uklopili u svako godišnje doba.

Prilično luksuzne boje – inspirisane prirodom – imaju suštinski umirujući uticaj, izazivajući sličan odgovor kao kod gledanja u prelijepu zemlju ili morski pejzaž. Ne treba potcijeniti moć neutralne palete boja koja dodaje toplinu i eleganciju modernoj spavaćoj sobi.

Toplije nijanse dobro funkcionišu sa hladnijim, uključujući svijetlosive.

Tapete​

Future

Tapete za spavaću sobu su tako jednostavan način za trenutni efekat. Zanimljiva tapeta ili mural mogu transformisati spavaću sobu. Maksimalistički ili minimalistički, postoji dizajn tapeta koji odgovara svačijem ukusu. Tapete su sjajan način da dodaš interes domu.

Noćni ormarić

Elicyon

Neorganizovana, neuredna spavaća soba ne samo da može uticati na izgled i osjećaj prostora, već može uticati i na tvoj san, a predmeti koji pretrpavaju tvoj noćni ormarić često su jedna od najneurednijih zona. Za luksuzniji izgled koji podstiče spavanje i opuštanje, pokušaj izabrati noćni ormarić zanimljivog dizajna i bez nereda.

Kada je u pitanju dizajn spavaće sobe, odabir pravog noćnog ormarića je ključan. Razmisli o svojoj rutini prije spavanja i izaberi onaj koji odgovara tvojim potrebama. Da li voliš da ćitaš pa ti je potrebno skladište za više od dvije ili tri knjige? Trebaš li punjač za telefon ili budilnik? Najvažnije, pobrini se da sve bude vizuelno privlačno. Sakrij nepotreban nered u ladicu i izloži male predmete u prelijepu tacnu.

Pročitaj

Slojevitost

Neptune

Bilo da se radi o varijacijama boja na različitim površinama, mješavini uzoraka ili dinamičnom spoju tekstura. Dvije ili tri varijacije su dovoljne da se razvije bogat prostor koji je posljednja stvar koju vidiš noću i prva stvar sljedećeg dana.

Teksture kao što su noćni ormarići od trske, zidne svjetiljke od mesinga, keramičke lampe ili plafonska svjetla od ratana. Slojevi raskošne posteljine i jastuka daju ovom prostoru osjećaj hotela s pet zvjezdica uz minimalan trud i trošak.

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum