Trenutno čitaš
Kako da iskoristiš svaki centimetar prostora na maloj terasi?

Kako da iskoristiš svaki centimetar prostora na maloj terasi?

Imamo nekoliko ideja za uređenje terase, zbog kojih će se tvoj vanjski prostor činiti mnogo većim – bez dugotrajnog renoviranja. Bliži nam se ljepše vrijeme i dolazak proljeća i pravo je vrijeme da očistiš i urediš svoju terasu…

Instagram / @sfgirlbybay

Viseće stolice stvaraju iluziju više prostora na terasi i daju terasi lepršavi izgled… Rasporedi još nekoliko većih sobnih biljaka na terasu i imaš pravi zeleni raj za odmor.

Pinterest

Korpice koje inače stoje na stolu i zauzimaju prostor za neke sitnice, postavi na zid terase. To će dati ljepši izgled a uštedićeš na prostoru, a staru ljujačku okači na strop i neka to bude lebdeća polica za cvijeće ili knjige…

Pinterest

Udvostruči površinu za svoju biljnu kolekciju s tankom klupom, koja je dovoljno visoka da se ispod može staviti još nekoliko saksija. Satru klupu pretvori u policu za cvijeće, a izaberi klupe koje su svojevrsni sanduci u koje možeš odložiti neke stvari, a pritom i sjediti na njima.

Pinterest

Danju se odmaraj na ugrađenim klupama, a zatim ih koristi kao prostor za sjedenje tokom večere. Ugaone klupe su super rješenje da maksimalno iskoristiš prostor,a da sve izgleda kompaktno i elegantno, strop ukrasi lampicama za večernji ugođaj.

Pročitaj
Feng Shui savjeti za uređenje spavaće sobe

Pinterest

Na terasi napravi police za cvijeće, knjige, svijeće i časopise, dodaj nekoliko jastučića na klupu ili stolice za još ljepši ugođaj.

Izvor: architecturaldigest.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum