Trenutno čitaš
Johnny Depp prodao svoju prvu kolekciju umjetnina za 3,6 miliona dolara

Johnny Depp prodao svoju prvu kolekciju umjetnina za 3,6 miliona dolara

Gala Home
Gala Home

Glumac Johnny Depp sada može svom životopisu dodati “multimilionski umjetnik”. Nedavno je objavio 780 grafika u galeriji Castle Fine Art u Londonu— koje su rasprodate „skoro odmah“— i zaradile mu nevjerovatnih 3,6 miliona dolara.

johnny depp kolekcija
Foto: johnnydepp/ Instagram

Komadi su dio Deppove kolekcije Friends & Heroes, koja sadrži četiri portreta Boba Dylana, Elizabeth Taylor, Al Pacina i Keitha Richardsa. Napravljene su u hrabrom, grafičkom stilu i naglašene gestovnim označavanjem koji ocrtava dijelove portreta.

Serija označava četiri osobe, prema galeriji, koje je “Depp dobro poznavao i koje su ga inspirisale kao osobu. Svaka slika je intiman odraz njihovog karaktera u Johnnyjevim očima; prikaz kako su mu se otkrili.”

To uključuje i njegov profesionalni život. „Od njegovog dragog prijatelja Keitha Richardsa“, nastavlja Castle Fine Art, „koji je inspirisao manire zloglasnog kapetana Jacka Sparrowa, do Boba Dylana, čiji se kreativni uticaj na umjetnika vidi u Johnnievom živopisnom i besmrtnom portretu.“

Friends & Heroes je bilo prvo u svijetu štampano izdanje i najbrže prodavana kolekcija Castle Fine Art do sada. Otisci su pojedinačno prodavani za 3.973 dolara, a set od četiri prodat je za 15.040 dolara.

Izvor: mymodernmet.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum