Ultra Kreativno

Johnny Depp prodao svoju prvu kolekciju umjetnina za 3,6 miliona dolara

Weekend 2022
Weekend 2022

Glumac Johnny Depp sada može svom životopisu dodati “multimilionski umjetnik”. Nedavno je objavio 780 grafika u galeriji Castle Fine Art u Londonu— koje su rasprodate „skoro odmah“— i zaradile mu nevjerovatnih 3,6 miliona dolara.

johnny depp kolekcija
Foto: johnnydepp/ Instagram

Komadi su dio Deppove kolekcije Friends & Heroes, koja sadrži četiri portreta Boba Dylana, Elizabeth Taylor, Al Pacina i Keitha Richardsa. Napravljene su u hrabrom, grafičkom stilu i naglašene gestovnim označavanjem koji ocrtava dijelove portreta.

Serija označava četiri osobe, prema galeriji, koje je “Depp dobro poznavao i koje su ga inspirisale kao osobu. Svaka slika je intiman odraz njihovog karaktera u Johnnyjevim očima; prikaz kako su mu se otkrili.”

To uključuje i njegov profesionalni život. „Od njegovog dragog prijatelja Keitha Richardsa“, nastavlja Castle Fine Art, „koji je inspirisao manire zloglasnog kapetana Jacka Sparrowa, do Boba Dylana, čiji se kreativni uticaj na umjetnika vidi u Johnnievom živopisnom i besmrtnom portretu.“

Friends & Heroes je bilo prvo u svijetu štampano izdanje i najbrže prodavana kolekcija Castle Fine Art do sada. Otisci su pojedinačno prodavani za 3.973 dolara, a set od četiri prodat je za 15.040 dolara.

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Kinetička umjetnost – pravac u kojem su umjetnička djela u vječnom pokretu

Ultra magazin

Papirne skulpture šoljica za čaj napravljene od stranica starih knjiga

Ultra magazin

Ovu prenosnu mikro kancelariju možeš postaviti gdje god želiš

Ultra magazin