Trenutno čitaš
Jesse Eisenberg: Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu

Jesse Eisenberg: Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Američkom glumcu, reditelju, dramskom piscu i autoru Jesseju Eisenbergu, nominovanom za Oscara, uručeno je Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.

Foto: Sarajevo Film Festival

Nakon uručenja nagrade publika je imala priliku pogledati film “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergov rediteljski dugometražni prvenac.

“Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu i drago mi je što sam ponovo tu. Kupio sam avionsku kartu 2020. godine, bio sam spriječen i nisam mogao doći, ali uspio sam i sada sam konačno tu. Hvala vam svima što ste došli. Nisam znao da će ovdje biti toliko ljudi, inače bih napravio bolji film”, rekao je Eisenberg, a publika ga je ispratila velikim aplauzom.

Eisenberg, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala, prije uručenja ovog priznanja u Ljetnom kinu Coca-Cola, prošetao je i Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta. U srijedu, 17. augusta u Bosanskom kulturnom centru će biti održan masterclass sa Eisenbergom.

Pročitaj

Foto: Sarajevo Film Festival

“Nakon što spasiš svijet”, naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine. Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i izuzetno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum