Trenutno čitaš
Inženjer napravio funkcionalni bicikl sa zadnjim točkom podijeljenim na dva polutočka

Inženjer napravio funkcionalni bicikl sa zadnjim točkom podijeljenim na dva polutočka

Gala Home
Gala Home

Od svog izuma, bicikli su bili osnovni element modernog života. I dok si možda vidio/vidjela električne bicikle i tandem bicikle, vjerovatno nisi ovaj sa točkovima koji su podijeljeni na pola. Inženjer za The Q po imenu Sergii Gordieiev napravio je jedinstven i potpuno funkcionalan bicikl koji se vozi normalno, iako zadnji točak čine dvije polovine točka, odvojene.

bicikl
Foto: mymodernmet.com

U videu, on demonstrira kako mu je pametna konstrukcija pomogla da napravi bicikl po narudžbi s ekstra dugačkim zadnjim dijelom za smještaj zadnjeg kotača koji je prepolovljen. „Ovako izgleda obična matematika: 0,5+0,5=1 tako da bi i u bikematici trebalo da funkcioniše“, stoji u opisu videa. Iako se čini nevjerovatnim kada stoji, u trenutku kada ga Gordieiev ponese na vožnju, bićeš zapanjen/a koliko dobro vozi.

Ključ ovog izuma je tajming split točkova. Dok se jedna guma u zavoju vozi po cesti, druga je u zraku. Dakle, dok jedan rotira gumenom stranom prema gore, drugi polutočak slijeće na tlo kako bi sve ostalo u ravnoteži. Kakva kul ideja!

Pročitaj
lokacije za svadbeno fotografisanje

Izvor: mymodernmet.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum