Trenutno čitaš
Mars je u Biku do 20. avgusta i poziva nas da usporimo ovog ljeta

Mars je u Biku do 20. avgusta i poziva nas da usporimo ovog ljeta

Nakon vatrene energije, kada je Mars bio u Ovnu, brzo smo se umarali i sagorijevali. Sada, kada se Mars preselio u znak nežnog, strpljivog Bika, imamo priliku da dođemo do daha i da malo predahnemo. Usporavamo do tempa puževa, koji se u početku čini divnim i senzualnim, a kasnije nam je to ipak presporo, ali poruka Marsa u Ovnu i jeste da usporimo.

Foto: Ultra magazin

Sa Marsom u Biku, možemo se vratiti u svoja tijela, ležeći na suncu, u krevetu, na kauču, uživajući u lakšem tempu. Međutim, moramo paziti da ne postanemo tvrdoglavi. Mars u Biku je neumoljivo tvrdoglav, nasrtljiv i uporan.

Mars se susreće tokom jula i sa Uranom, planetom promjena, pobune i haosa, takođe u Biku. Ovo može donijeti dosta fokusa na finansijske promjene, promjene na poslu, rutinske promjene, dnevne promjene i tako dalje. Ove promjene mogu biti veliko iznenađenje, šok iz vedra neba. A Mars u Biku zaista ne voli da bude šokiran, imajte to na umu. On voli svoju stabilnost, svoju predvidljivost i Uran je tu da sve uzdrma. Najbolje je da ostanemo fleksibilni i otvoreni za promjene i da se radujemo oslobođenju, koje nas čeka.

Foto: instagram/morysetta

Dok Mars krstari materijalističkim i hedonističkim Bikom, od nas se traži da vodimo računa o svom novcu na najbolji način – iako ne na posesivan, “sve je moje” način. Da, možemo tražiti novac, sigurnost i udobnost, a možemo čak i uživati ​​u ovim stvarima. Ali nemojmo se previše vezati za stvari i pretjerivati u shopping. Takođe je važno zapamtiti da, iako nemamo veliku brzinu iza svojih akcija tokom ovih nekoliko narednih nedelja dok Mars boravi u Biku, stvari koje sada započnemo imaju potencijal da traju dugo, ako smo metodični, smireni i strpljivi. Od 5. jula do 20. avgusta, osjetićemo snažnu privlačnost da prihvatimo sporost života: slobodno vrijeme, opuštanje, odmor, brigu o sebi . sve dobre stvari.

Energetski, ovo je veliki pomak u odnosu na prethodno mjesto planete u Ovnu. Bikom vlada Venera, što znači da će “naši postupci biti više vođeni finansijskim odlukama, ljepotom, vrijednostima i možda ćemo svi biti malo više fokusirani na zadovoljstva i ljubav. Bićemo skloniji tražiti materijalne i fizičke udobnosti i privlačiće nas lijepe stvari trajne vrijednosti.

Instagram: morysetta

Mars baš i ne voli da bude u Biku, uglavnom zato što se znak kreće presporo za planetu akcije. Mars voli da ide punom brzinom, ali u Biku se podsjećamo da je ponekad najbolji način da ubrzamo tako što ćemo usporiti. Ovaj transit Marsa dolazi da nas podsjeti da brinemo o svom unutrašnjem vrtu tijela i duše uz brigu o sebi, odmor i zadovoljstvo.

Pročitaj
retrogradni pluton 2024

Ovaj transit Marsa u Biku je idealan period za rad na našim finansijskim ciljevima, jer Mars u Biku često izaziva želju da pronađemo stabilnost i sigurnost. Ovo nije vrijeme za rizikovanje i skok u bilo šta prije nego što odvojite vrijeme da razmislite o tome. Oprezna i svjesna akcija, može nam pomoći da izvučemo maksimum iz ovog perioda do 20. avgusta. Ovo zvuči sjajno, ali svaka ruža ima svoj trn. Imamo trostruku konjukciju Mars-Uran-sjeverni čvor koja se dešava 31. jula i bićemo primorani da uradimo neke hitne promjene u skladu sa novonastalim situacijama ili nekim repovima iz prošlosti.

instagram.com/morysetta

Mars u Biku definitivno može izazvati tvrdoglavi bijes, koji se gradi iz frustracije koja se razvijala pod tvrdoglavim Marsom u Ovnu, pa bismo možda htjeli biti na oprezu zbog toga. Možda ćemo iskusiti “nezasitnu potrebu da se oslobodimo onoga što nas trenutno čini zaglavljenima, spriječenima ili nas nešto sputava da se izrazimo i da budemo slobodni. Ipak, budite oprezni da se ne ponašate impulsivno tokom ovog perioda. Naše akcije možda neće ići baš onako kako smo planirali, pa se trebamo smiriti.

Mars u Biku može značiti stalni napor usmjeren na dugoročni cilj. Dakle, ako imamo oči uprte u cilj, ova kombinacija planeta i znaka, može nam pomoći da napravimo male, ali stabilne korake da postignemo nešto značajno. Sporo i postojano pobjeđuje u trci, zar ne? A Bik voli da se opušta, pa iskoristite svaki odmor, predah koji vam dođe, univerzum će vas nagraditi. Trenutno ćete uvidjeti da su odmor i opuštanje istinski podjednako važni, kao i naporan rad. Zakažite na vrijeme u svom kalendaru termine i datume za brigu o sebi, redovno i kvalitetno spavanje, odlazak na masažu, pedikir, manikir, shopping, fina večera u restoranu, čitanje knjige na plaži, budite hedonista poput Bika. Dobro se odmorite, to Mars u Biku traži od vas.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum