Trenutno čitaš
Inspektor Grace: Ekskluzivna premijera detektivske serije na Pickbox NOW

Inspektor Grace: Ekskluzivna premijera detektivske serije na Pickbox NOW

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Fenomenalna britanska, detektivska serija “Inspektor Grace” stiže na Pickbox NOW 25. februara. Temeljena na romanima autora Petera Jamesa, serija prati slučajeve detektiva Roya Gracea koji je svoj život posvetio detektivskom poslu. Glavnu ulogu igra britanski glumac John Simm (Strangers, Doctor Who, Life on Mars).

Inspektor Grace prava je detektivska serija, čemu u prilog ide činjenica da se temelji na fascinantnom serijalu romana autora Petera Jamesa, koji su prevedeni na 37 jezika, s prodajom od više 20 miliona primjeraka širom svijeta. Sada imamo priliku gledati fenomenalnu ekranizaciju popularnog detektiva Gracea, čije će vas priče zaintrigirati.

O ČEMU JE RIJEČ?

Britanska detektivska serija sastoji se od dvije epizode koje se temelje na dvije priče u serijalu romana: Dead Simple i Looking Good Dead. Uporan i marljiv detektiv iz Brightona, Roy Grace (John Simm), svoj je život posvetio detektivskom poslu, no njegova je karijera trenutno u najgoroj mogućoj fazi. Protjeran je da se bavi davno zaboravljenim slučajevima, a nestanak njegove voljene supruge Sandy i dalje ga proganja. Nakon još jednog ukora zbog njegovih neuobičajnih metoda rada Graceu prijeti otkaz.

Znajući da Grace može bolje, njegov kolega, detektiv Glenn Branson, moli ga za pomoć oko slučaja. Počinju raditi na slučaju nestalog mladoženje, uspješnog građevinca koji ima divan život. Uz pomoć instinkta, sumnjičavosti i opsesivne prirode, Grace uporno pokušava otkriti istinu.

Pročitaj

Zanimljiva je činjenica kako je Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, velika obožavateljka pisca Petera Jamesa, izrazila želju za malom ulogom u seriji – naime, mogla bi se pojaviti kao mrtvac u sljedećoj sezoni!

Prvu sezonu britanske detektivske seriju Inspektor Grace (Grace) gledajte na Pickbox NOW od 25. februara!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum