Trenutno čitaš
Imamo savršene recepte za februar – mjesec ljubavi

Imamo savršene recepte za februar – mjesec ljubavi

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Dobrodošli u čarobni svijet slatke ljubavi, gdje svaki zalogaj nosi miris romantike, a svaki recept je poput nota ljubavne pjesme. Februar je mjesec koji nas obavija toplinom srca, a u njegovom središtu pleše miris čokolade, malina i nježnosti. Pripremili smo za tebe poseban niz recepata koji će oživjeti tvoju kuhinju i razmaziti tvoje najdraže u mjesecu ljubavi.

Započinjemo čarolijom čokolade i malina, spojem strasti i osvježenja u našoj čarobnoj čoko torti sa malinama. Nastavljamo sa slatkim iznenađenjem kolačića u obliku srca, pravim simbolom ljubavi kojim ćeš osvojiti srca svojih voljenih.

Ako žudiš za jednostavnom, a istovremeno raskošnom poslasticom, neka tvoj izbor budu jagode prelivene čokoladom. Ovi sočni komadići voća preliveni čokoladom prizivaju senzualnost i slatku paletu ljubavi.

Za krunu večeri, predstavljamo ti koktel “Ljubavni napitak”, napitak s notama strasti, malina i osvježavajućih voćnih tonova, stvoren da dijeli ljubavne trenutke.

Uđi u ovaj mjesec s otvorenim srcem i prepusti se ukusima i aromama, koje samo ljubav može donijeti. Slijedi naše recepte i zajedno stvarajmo slatke uspomene u ovom februaru mjesecu ljubavi!

Evo nekoliko divnih i romantičnih recepata za mjesec ljubavi, ovi recepti sigurno će dodati dodir ljubavi tvojim proslavama u februaru!

Čokoladna torta sa malinama

bakewithzoha.com

Sastojci:

  • brašno
  • šećer
  • smeđi šećer
  • Brašno
  • Soda bikarbona
  • Sol
  • Jaja
  • Biljno ulje
  • Kajmak
  • Instant kafa
  • Ključala voda
  • Kakao prah
  • Šlag
  • Tamna ili poluslatka čokolada
  • Neslani puter

Uputstva:

Zagrij rernu na 200 stepeni i obložite 2 tepsije papirom za pečenje. Umuti sve suhe sastojke osim kafe i kakao praha. Dodaj jaja, ulje i pavlaku, pa umuti dok se ne sjedine i ne ostanu grudvice.

U posebnoj posudi prelij kipuću vodu preko kakao praha i kafe i muti dok se ne dobije sjajna smesa.  Mješavinu kakaa dodaj u preostalu smjesu laganim pokretima i vodeći računa da ne miješaš previše.

Podijeli tijesto između 2 tepsije i peci oko 30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Ostavi da se kore ohlade u kalupima 15-20 minuta, a zatim ih okreni i ostavi da se potpuno ohlade.

Dok se kore peku, pripremi čokoladni ganache! Dodaj vrhnje i puter u šerpu i zagrijavaj sve dok smjesa ne počne da ključa. Prelij ga preko čokolade u posudi otpornoj na toplotu. Pokrij 5 minuta, a zatim muti dok se ne formira glatki, svilenkasti ganache.

Pokrij ganache prozirnom folijom i ostavi da se dobro ohladi dok ne dobije gustu mazivu konzistenciju. Ovo može potrajati nekoliko sati!

Kada se kore i ganache ohlade, možeš početi sa sastavljanjem. Prvo odrežite kupole kolača velikim nazubljenim nožem; ovo će pomoći da napraviš ravnomjernu tortu sa ravnomjernim slojevima.

Stavite jednu koru na okretni tanjir, a na vrh dodaj debeli sloj ganachea, koristeći lopaticu da ga ravnomjerno rasporediš. Pokrij drugom korom. Nanesite tanak sloj ganachea na vrh i strane torte. Vrati tortu u frižider ili zamrzivač dok se ne stegne. Zatim sve premaži preostalim ganacheom!

Ukrasi tortu malinama.

Kolačići u obliku srca

theendlessmeal.com

Sastojci:

  • 2 ¾ šolje brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 šolja omekšalog putera
  • 1 ½ šolje šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • Glazura za ukrašavanje

Uputstva:

Zagrij rernu na 190°C i obloži pleh papirom za pečenje. U srednjoj posudi, pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U drugoj posudi, mikserom umuti puter i šećer dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodaj jaje i vanilu, dobro izmiješaj.

Postepeno dodaj suhe sastojke mokrim sastojcima, miješajući dok se sve dobro ne sjedini. Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini i izrezuj oblike srca pomoću modla za kolače.

Stavi kolačiće na pripremljeni pleh i peci 8-10 minuta ili dok ivice lagano ne porumene. Ostavi kolačiće da se potpuno ohlade prije ukrašavanja glazurom po želji.

Pročitaj

Jagode u čokoladi

savoryexperiments.com

Sastojci:

  • Odmrznute ili svježe jagode
  • Tamna čokolada
  • Bijela čokolada za ukrašavanje (po želji)

Uputstva:

Obloži pleh papirom za pečenje. U posudi otpornoj na toplotu, otopi tamnu čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.

Umači svaku jagodu u otopljenu čokoladu, pa je stavi na pripremljeni pleh.

Po želji, otopi bijelu čokoladu i prelij je preko čokoladno prekrivenih jagoda, za ukrasni efekat.

Ostavi u frižider da se čokolada stvrdne prije posluživanja.

Koktel “Ljubavni napitak”

marisabakes.com

Sastojci:

  • 2 čašice votke
  • 1 čašica malinovog likera
  • 1 čašica soka od brusnice
  • 1 čašica soka od ananasa
  • Svježe maline za ukrašavanje

Uputstva:

U šejkeru napunjenom ledom, kombinuj votku, malinov liker, sok od brusnice i sok od ananasa.

Dobro promućkaj i procijedi u ohlađenu čašu. Ukrasi svježim malinama i posluži.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum