Trenutno čitaš
Imamo jednostavne recepte za idealnu novogodišnju večeru za goste

Imamo jednostavne recepte za idealnu novogodišnju večeru za goste

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Novogodišnja večera za goste može biti prilika da impresioniraš svoje najbliže s ukusnim jelima, ali ne moraš se preopteretiti komplikovanim receptima, jer ponekad je najbolji pristup upravo jednostavnost.

Evo jednostavnog, ali elegantnog prijedloga novogodišnje večere, koji će oduševiti goste! Ovaj jednostavni recept za novogodišnju večeru će goste ostaviti bez daha. S minimalnim trudom i sastojcima koje možeš pronaći u svakom supermarketu, kreiraćeš večeru koja će sigurno biti super ukusna i lijepog izgleda. Sretna Nova godina, uživaj u praznicima!

Pinterest

Predjelo – Krem potaž od bundeve sa kockicama tostiranog hljeba i sira

Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • 1 luk
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • Maslinovo ulje
  • So,
  • biber
  • 200 g tvrdog sira

Priprema:

Oguli i nasjeckaj bundevu, luk i bijeli luk. U velikoj posudi zagrij malo maslinovog ulja i dinstaj dok ne omekša. Dodaj nasjeckanu bundevu i nastavi dinstati još nekoliko minuta. Dodaj povrtni temeljac, posoli i popapri po ukusu.

Kuhaj na laganoj vatri dok bundeva ne postane mekana. Zatim koristi blender ili štapni mikser da smjesu pretvoriš u kremastu smjesu. Grilaj sir i kockice hljeba na laganoj vatri. Poslužite potaž u tanjiru sa komadićima sušenog hljeba i sira na vrhu.

pexels

Glavno jelo – Pečeni losos sa umakom

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 4 kašike soja umaka
  • 2 kašike meda
  • 2 češnja bijelog luka (naribana)
  • Sok od 1 limuna
  • So, biber

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200°C. U maloj zdjeli pomiješaj soja umak, med, naribani češnjak i sok od limuna. Na lim za pečenje stavi filete lososa i okolo poredaj povrće po želji kao prilog. Premaži ih pripremljenom glazurom i posoli te pobiberi i dodaj ruzmarina po ukusu. Peci u pećnici 12-15 minuta ili dok losos ne bude lijepo zapečen i sočan.

Pročitaj
Jesenje povrće i voće

pexels

Desert: Čokoladni lava kolač

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 30 g brašna
pexels

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200°C. Otopi čokoladu i maslac na pari dok ne postanu glatki. U drugoj zdjeli miksaj jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodaj otopljenu čokoladu i miksaj.

Dodaj brašno i nježno promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Podijeli smjesu u kalupe i peci 10-12 minuta. Posluži toplo s kuglom vanila sladoleda.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum