Ultra Kreativno

Ideje za uređenje stepenica u kući

Stepenice u svakoj kući su prepune dizajnerskog potencijala, koji većina ljudi uopšte ne iskoristi. Sve što ti je potrebno da tvoje stepenice izgledaju moderno, jesu tepih staze ili malo igranja sa kistom i bojama, pomoću kojih će stepenice poprimiti sasvim novi izgled.
Foto: wohnidee.wunderweib /Pinterest

Pored toga što lijepo izgledaju, tepisi preko stepenica štite pod od oštećenja, kao i ukućane od padova obzirom da je sa njima manje klizavo. Budući da je stepenište najčešće veoma prometan dio kuće, korištenje malih otirača preko stepenica je odličan način da uneseš toplinu u dom. Stvaraju i osjećaj kohezije, povezujući jednu prostoriju sa drugom.

Foto: pmqfortwo / Pinterest

Iako tepisi za stepenice predstavljaju funkcionalan i moderan dizajnerski dodatak, nemoj misliti da ih moraš imati, ako se ne uklapaju u tvoj enterijer. Ipak, ako još ne znaš jesu li ti potrebni, razmisli o njima kao o nakitu koji nosiš. Kombinacija koju obučeš izgleda lijepo, ali postaje potpuna tek kada ju podigneš odgovarajućim nakitom.

Imaš želju da se igraš i eksperimentišeš sa različitim materijalima u svom domu? Ovo ti je savršena prilika. Tepihe preko stepenica možeš staviti u raznim bojama, nijansama, uzorcima i teksturama, nezavisno od ostatka enterijera, jer su oni priča za sebe. Detalji čine dizajn, a to vrijedi i za stepenište. Zaigraj se, ne možeš pogriješiti.

Foto: etsy / Pinterest

Kao što smo već rekli, sva tvoja mašta i kreativnost su poželjni, ali kada dođe trenutak da stepenice prekriješ tepihom, pobrini se da je sve precizno izmjereno. Najbolja opcija je izraditi ih po mjeri, tako ćeš moći odlučivati i o dizajnu i o njihovoj veličini. Ako te ipak zamara čitav proces izrade po mjeri, danas se može naći ogroman izbor po pristupačnim cijenama.

Foto: houseonasugarhill / Pinterest

Ako imaš želju na neki način ukrasiti svoje stubište, ali ne voliš tepihe, predlažemo ti da stepenice obojiš u boje koje želiš. Jednobojne, sa geometrijskim oblicima, muralima, linijama – izbor je beskonačan.

 

Izvor: marthastewart.com

Slični članci

Duhovite reprodukcije umjetničkih djela nastale u izolaciji

Ultra magazin

Upoznaj Ai-Du, prvog robota koji se bavi umjetnošću

Ultra magazin

Nikon nudi besplatne online kurseve fotografije

Ultra magazin