Trenutno čitaš
Ideje za uređenje stepenica u kući

Ideje za uređenje stepenica u kući

Stepenice u svakoj kući su prepune dizajnerskog potencijala, koji većina ljudi uopšte ne iskoristi. Sve što ti je potrebno da tvoje stepenice izgledaju moderno, jesu tepih staze ili malo igranja sa kistom i bojama, pomoću kojih će stepenice poprimiti sasvim novi izgled.

Foto: Pinterest

Pored toga što lijepo izgledaju, tepisi preko stepenica štite pod od oštećenja, kao i ukućane od padova obzirom da je sa njima manje klizavo. Budući da je stepenište najčešće veoma prometan dio kuće, korištenje malih otirača preko stepenica je odličan način da uneseš toplinu u dom. Stvaraju i osjećaj kohezije, povezujući jednu prostoriju sa drugom.

Iako tepisi za stepenice predstavljaju funkcionalan i moderan dizajnerski dodatak, nemoj misliti da ih moraš imati, ako se ne uklapaju u tvoj enterijer. Ipak, ako još ne znaš jesu li ti potrebni, razmisli o njima kao o nakitu koji nosiš. Kombinacija koju obučeš izgleda lijepo, ali postaje potpuna tek kada ju podigneš odgovarajućim nakitom.

Imaš želju da se igraš i eksperimentišeš sa različitim materijalima u svom domu? Ovo ti je savršena prilika. Tepihe preko stepenica možeš staviti u raznim bojama, nijansama, uzorcima i teksturama, nezavisno od ostatka enterijera, jer su oni priča za sebe. Detalji čine dizajn, a to vrijedi i za stepenište. Zaigraj se, ne možeš pogriješiti.

Kao što smo već rekli, sva tvoja mašta i kreativnost su poželjni, ali kada dođe trenutak da stepenice prekriješ tepihom, pobrini se da je sve precizno izmjereno. Najbolja opcija je izraditi ih po mjeri, tako ćeš moći odlučivati i o dizajnu i o njihovoj veličini. Ako te ipak zamara čitav proces izrade po mjeri, danas se može naći ogroman izbor po pristupačnim cijenama.

Ako imaš želju na neki način ukrasiti svoje stubište, ali ne voliš tepihe, predlažemo ti da stepenice obojiš u boje koje želiš. Jednobojne, sa geometrijskim oblicima, muralima, linijama – izbor je beskonačan.

Pročitaj

 

Izvor: marthastewart.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum