U domenu inovativnih veganskih grickalica, spoj slanog i slatkog često daje izvanredne rezultate. Ovaj recept za slanutak sa čokoladom je prikupio blizu milion pregleda na TikToku, zadivljujući nepce i maštu bezbrojnih gledalaca.
Njegova privlačnost nije samo u lakoći pripreme već i u nutritivnoj snazi, koja se može pohvaliti sa 8 grama proteina po porciji. Spoj ukusnog slanutka i bogate čokolade daje simfoniju okusa, naglašenih suptilnom privlačnošću pahuljica morske soli, uzdižući ovaj zalogaj u carstvo gurmanskog uživanja.
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka
- 80 grama otopljene čokolade
- 1 mjerica čokoladnog proteinskog praha
- 1 kašičica otopljenog kokosovog ulja
- Pahuljice morske soli
Priprema
Ocijedi i temeljno osuši slanutak. Kada se osuši, peci slanutak na 180°C oko 15 minuta ili dok ne postigne zadovoljavajuću hrskavost. U međuvremenu, otopi čokoladu i kokosovo ulje.
U zdjeli sjedini pečeni slanutak, čokoladni proteinski prah i otopljenu čokoladu. Pažljivo miješaj dok se sastojci ne usklade u ugodan spoj okusa i teksture.
Prebaci slanutak premazan čokoladom na pleh prekriven papirom i stavi u frižider da se ohladi.
Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.