Trenutno čitaš
Hladna pasta za vrele dane

Hladna pasta za vrele dane

Hladna pasta
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Hladna pasta je jedno od onih brzih i ukusnih jela ljeti kojih ne možeš da se zasitiš. Sastojci mogu da variraju u zavisnosti od ukusa, ali skoro bilo koje povrće može biti dio ovog ukusnog obroka.

Danas ti donosimo recept za hladnu pastu sa koju moraš da probaš.

Ultra magazin

Potrebni sastojci:

  • 200 grama tjestenine
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 kašika pesto sosa
  • 1 kašika mascarpone sira
  • 100 grama indijskog oraha
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Biber
  • So
  • Sušeni paradajz – nekoliko komadića

Postupak pripreme:

Skuhati tjesteninu. Tikvicu sa spiralizatorom za povrće nasjeći u trakice. Mrkvu nasjeckati na trakice.

Dodati indijske orahe, mascarpone sir, pesto sos, maslinovo ulje, biber i so u multipraktik sjeckalicu i miksati dok se ne dobije konzistentni kremasti umak.

Ultra magazin

Preliti sos preko tjestenine i povrća, dobro promiješati i dodati sušeni paradajz i indijski orah za dekoraciju. Uživaj u ukusu!

Svi proizvodi za sjeckanje sastojaka kao i svi sastojci dostupi su u Bingo trgovinama. 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum