Trenutno čitaš
Hajrudin Šišič nam otkriva svoj omiljeni jesenji recept

Hajrudin Šišič nam otkriva svoj omiljeni jesenji recept

hajrudin šišić
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jesen i njene boje polako se “uvlače” u svaki segment našeg života, pa tako je i sa okusima i preukusnim delicijama koje posebno obožavamo tokom ovog godišnjeg doba. Jela od jabuka, miris cimeta i đumbira su pred vratima. 

Hajrudin Šišić, food bloger, kojeg svakodnevno pratimo za recepte, otkrio nam je omiljeno jelo za ovu jesenju sezonu. On preporučuje čorbu od hokaido tikve koja se priprema na jednostavan način. U nastavku otkrivamo recept.

Hajrudin šišić
@harrycoop.er

Sastojci: 

  • 500g hokaido tikve⁣
  • 2-3 čena bijelog luka ⁣
  • malo maslinovog ulja ⁣

Začini: ⁣

  • 1 mala kašika crvene paprike ⁣
  • 1 mala kašika curry mješavine začina⁣
  • 1 mala kašika kurkume⁣
  • 1 mala kašika soli ⁣
  • malo chillija ⁣
  • 200ml vrhnja ⁣
Hajrudin šišić
@harrycoop.er

Priprema: ⁣

Pročitaj
suplement šafrana

Tikvu oguliti i izrezati na kockice, te zajedno sa bijelim lukom (opciono možeš dodati i crveni luk) staviti u kalup obložen papirom za pečenje. Sve preliti sa malo maslinovog ulja i posoliti. Tikvu ispeći 30 minuta na 180°C (ili dok ne omekša). Nakon pečenja tikvu izblendati sa malo vode, potom u dubokoj šerpi dodati još 1l vode, 200ml vrhnja i sve začine. Sastojke izmiješati i ostaviti da kuha 15 minuta na srednje visokoj temperaturi. Na kraju štapnim mikserom sve izblendati. ⁣

Uživaj u rapsodoji ukusa!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum