Trenutno čitaš
Glen Powell je Hit Man u novom Netflixovom filmu

Glen Powell je Hit Man u novom Netflixovom filmu

Hit Man

Komedija Hit Man Richarda Linklatera stiže na Netflix, a “ko je ubica?”. Vrijeme je da saznamo.

U koautorstvu i sa Glenom Powellom u glavnoj ulozi (Set It Up, Top Gun: Maverick), Hit Man pripada nizu žanrova: noir, luda komedija, triler. Ali u srcu, rekao je Linklater za Netflix, vrlo je jednostavno: “Na kraju krajeva, to je film o odnosima.” Varnice lete između lažnog ubice Garyja Johnsona (Pauel) i buduće klijentice Madison (Adria Arjona) sve dok slojevi za slojevima prevare ne preokrenu njihovu romansu koja počinje naopačke.

O čemu je film Hit Man?

Inspirisan nevjerovatnom istinitom pričom, pošteni profesor otkriva da ima skriveni talenat kao lažni ubica. Susreće svoju partnerku u klijentici koja mu krade srce i zapali bure baruta prevare, oduševljenja i pomiješanih identiteta.

Gary počinje koristiti lažne identitete kako bi predao kriminalce lokalnoj policiji, ali situacija se brzo mijenja. Njegove strasti vode ga u pravcu u kojem obmanjuje nekoga u koga je zaljubljen i postaje neko drugi. Oni se moraju nositi s tim posljedicama.

Netflix

Da li je Hit Man zasnovan na istinitoj priči?

Da — iako ne previše izbliza. Film je inspirisan pričom iz Texas Monthly Skipa Hollandswortha. Powellov lik, sada pokojni Gary Johnson, bio je pravi tip koji je radio kao lažni plaćeni ubica za policiju, ali Linklaterov film se trudi da pojasni da su njegovi veći zaokreti potpuno izmišljeni.

Pročitaj
Kate Winslet, film Lee

Powell objašnjava: „Fantazija ubice zauzima mjesto u našem mozgu jer se čini kao jednostavno rješenje za komplikovane životne probleme”.

Hit Man
Netflix

Ko je u glumačkoj ekipi Hit Man?

Glen Powell glumi blagog profesora Garyja Johnsona i njegovalter ego ubicu Rona, koji je đavolski sposoban. Adria Arjona (Andor, Triple Frontier) igra Madison, koja pokušava da unajmi Rona, a zatim se romantično spetlja s njim. Tu su i Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard i Evan Holtzman.

Hit Man će biti objavljen na Netflixu 7. juna, uz ograničeno izdanje u bioskopima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum