Trenutno čitaš
Francuski bob je tako šik frizura!

Francuski bob je tako šik frizura!

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Jedna od najpopularnijih frizura u 2021. godini, francuski bob ostaje popularan i u 2022. godini. Evo inspiracije koja ti je potrebna za ovaj glamurozni zaokret na klasičnoj bob frizuri.

Instagram/taylorlashae

Ima nešto u bob frizuri što je jednostavno šik. Frizura do ramena je naglo postala popularna u posljednjih godinu dana, a tome su pridonijele i brojne poznate ličnosti.

Ali sada je novi oblik bob frizure veoma tražen. Prošle godine je to čak postala i najguglanija frizura: francuski bob.

Kraći od prosječnog boba, francuska iteracija je ona za kojom frizeri vide povećanu potražnju. U 2021., elegantna frizura bila je izbor poznatih ličnosti, uključujući Keke Palmer, Kaiu Gerber i Anu de Armas.

Dakle, odakle je došao ovaj stilski izgled? Inspiracija za francuski bob dolazi iz 20-ih i 30-ih godina. Podsjeća na Louise Brooks – ima onaj osjećaj džez pjevačice. Drsko je i elegantno.

https://www.instagram.com/p/CQZabLLhcI8/

Što se tiče samog reza, on je prilično kraći od dužine do ramena s kojom se obično povezuje bob. To je oštar bob koji seže do brade i vrh boba treba da pogodi ugao usana. Šiške bi trebale stajati tik iznad obrva – nešto kraće od uobičajenih, ali ipak super šik.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum