Trenutno čitaš
Kremasta francuska proljetna supa

Kremasta francuska proljetna supa

francuska supa
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Proljeće donosi obilje svježih proizvoda, živih boja i želju za lakšim, a ipak utješnim obrocima. Jedno jelo koje savršeno oličava esenciju proleća je kremasta francuska proljetna supa.

Prepuna okusa nježnog povrća i nježnog začinskog bilja, francuska supa je proslava najbolje ponude sezone. Evo kako napraviti ovo divno kulinarsko remek-djelo u vlastitoj kuhinji.

Recept koji predstavljamo odiše svježinom, interesantnim okusima, te bogatim nutritivinim namirnicama.

Sastojci:

  • 2 velika ili 3 srednja praziluka, nasjeckana
  • ¼ šolje putera
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 2 litre vode
  • 3 velika krompira, isjeckana
  • 2 veće mrkve, isjeckane
  • 1 vezica svježih šparoga, obrezane i narezane na komade
  • ⅓ šolje bijele riže dugog zrna
  • 4 kašičice soli
  • ½ vezice svježeg špinata
  • 1 šolja pavlake
francuska supa
Foto: allrecipes.com

Priprema:

Otopiti puter u velikom loncu na srednjoj vatri. Umiješati praziluk i luk i kuhati dok ne omekša. Sipati vodu u lonac i dodati krompir, mrkvu, šparoge i rižu. Dodati so. Pustiti da proključa, zatim smanjiti temperaturu i kuvati 30 minuta dok povrće i riža ne omekšaju.

Na kraju u smjesu za supu umiješajti špinat i pavlaku i nastaviti kuhati oko 5 minuta prije serviranja.

Ova kremasta francuska proljetna supa je divan način da pozdraviš blagodat sezone u svojoj kuhinji. Sa svojom baršunastom teksturom i svježim, živim okusima, sigurno će postati omiljena u tvom repertoaru proljetnih recepata.

Pročitaj
aperol

Bilo da je serviraš kao predjelo za večeru ili uživaš u zdjeli u mirnoj večeri kod kuće, ova supa će sigurno impresionirati svojom elegancijom i jednostavnošću.

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum