Trenutno čitaš
Dok čekamo pobjednika Evrovizije 2024. donosimo naše favorite

Dok čekamo pobjednika Evrovizije 2024. donosimo naše favorite

evrovizija 2024

Napetost u vazduhu raste dok čekamo da saznamo ko će odnijeti titulu pobjednika Evrovizije 2024. Pjesma Evrovizije 2024.  je 68. izdanje izbora za najbolju pjesmu u Evropi. Takmičenje će se održati u Malmöu u Malmö Areni 7, 9. i 11. maja 2024. nakon što je Loreen ostvarila pobjedu na prošlogodišnjem takmičenju.

Dok se uzbuđenje penje do vrhunca, mi smo odabrali neke od favorita koji su nam privukli pažnju ove godine.

Marina Satti, predstavnica Grčke

Marina Satti donosi grčki šarm, u punom smislu te riječi, na Evroviziju svojim zapanjujućim vokalom i hipnotičkom energijom. Njena pjesma “ZARI” donosi spoj tradicije i modernog zvuka, što je čini neodoljivom za mnoge ljubitelje muzike.

Teya Dora, predstavnica Srbije

Predstavljajući Srbiju na Evroviziji ove godine, Teya Dora sa svojom pjesmom “Ramonda” je postala sinonim za moćan vokal i emotivne interpretacije. Njena pjesma osvaja srca publike svojom autentičnom snagom i dubokim emocionalnim vezama.

Baby Lasagna predstavlja Hrvatsku

Hrvatski predstavnik, Baby Lasagna, donosi nešto potpuno novo na ovogodišnju Evroviziju. Energična i zarazna muzika “Rim Tim Tagi Dim” mami osmijeh na lica slušaoca. Njihov šarm i originalnost, kao i nastup osvojili su simpatije publike na čitavom kontinetu, a njihova dobra zarazna energija nije ostala nezapažena.

Iolanda, predstavnica Portugala

Portugalska predstavnica Iolanda oduševila nas je svojom suptilnom elegancijom i prekrasnim glasom, a njeno emotivno izvođenje pjesme “Grito” pokreće emocije i ostavlja jak utisak.

Nemo, predstavnik Švicarske

Švicarski predstavnik Nemo donosi posebnu svježinu na Evroviziju svojim inovativnim zvukom i modernim pristupom muzici, a nadamo se i nastupu. Njegova energija nevjerojatno je zarazna, a pjesma “The Code” ostaje u uhu nakon prvog slušanja.

Angelina Mango, predstavnica Italije

Angelina Mango, 22-godišnja kantautorka, stoji kao jedan od najzapaženijih talenata na ovogodišnjem takmičenju. Osvojila je srca publike na Festivalu Sanremo, gdje je postala prva žena koja je u posljednjih deset godina trijumfirala na najvećem i najvažnijem muzičkom i televizijskom događaju u Italiji.

Pročitaj

Angelina će predstavljati Italiju na Evroviziji s pjesmom “La noia”, savremenom cumbiom koja je osvojila Internet. Ova pjesma je postala pravi fenomen, brojeći preko 25 miliona pregleda na YouTubeu i impresivnih 46 miliona streamova na Spotifyju.

Dok se svaki od ovih izvođača priprema za veliki trenutak na Evroviziji, mi sa nestrpljenjem iščekujemo konačni rezultat. Ko će odnijeti pobjedu ove godine?

 

Naslovna fotografija : Profimedia

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum