Trenutno čitaš
Na Sea Star Festivalu nastupiće evrovizijski favoriti Baby Lasagna i Angelina Mango!

Na Sea Star Festivalu nastupiće evrovizijski favoriti Baby Lasagna i Angelina Mango!

sea star

Jedno od najčešće postavljenih pitanja – gdje će Baby Lasagna održati prvi koncert nakon Evrovizije – konačno je dobilo odgovor: na glavnoj sceni Sea Star festivala, u svom rodnom Umagu! I to ne sam, nego u sjajnom društvu drugoplasirane Evrovizijske favoritkinje i pobjednice San Rema, Angeline Mango! „Rim Tim Tagi Dim“, kao i banger „La Noia“ orit će se lagunom Stella Maris, a publika će napokon dobiti priliku čuti ove megahitove uživo i zapjevati ih s izvođačima koji trenutno spadaju među najtraženije u Evropi!

Baby Lasagna i Angelina Mango pridružiće se od 23. do 26. maja line-upu šestog Sea Stara na kojem su Ofenbach, John Newman (u Hybrid DJ setu), Victoria iz Maneskina, Hot Since 82, Deborah de Luca, ARTBAT, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi, Senidah, Devito, Grše, Kuku$ i niz drugih atraktivnih regionalnih artista! Limitirane povoljnije ulaznice po cijeni od 98 KM za drugi najtraženiji domaći muzički festival i događaj kojim se lansira nova sezona u prodaji će biti najkasnije do 15. aprila ili ranije, ukoliko se kontingent rasproda!

 „Kao što je Konstrakta bila prvi domaći headliner u istoriji Exita izuzetno smo ponosni što će jedan domaći izvođač, naš Umagež, predvoditi program Sea Stara. Baby Lasagna je nevjerojatno talentovan muzičar i sigurni smo da ćemo na festivalu proslaviti Evrovizijsku pobjedu s fanovima iz cijelog svijeta“ – izjavio je osnivač i direktor Sea Star i EXIT festivala, Dušan Kovačević.

Baby Lasagna novi je muzički projekt umaškog kantautora Marka Purišića čija je pojava na sceni oduševila slušaoce širom Evrope, ali i svijeta. Marko je Baby Lasagnu stvorio kako bi mogao stvarati muziku koju želi prezentirati javnosti.

Kroz, kako sam kaže, predvidljive muzičke aranžmane i melodije koje lako ulaze u uho, Marko svojim stihovima nastoji poslati važniju i dublju poruku o različitim problemima današnjice, a glavna mu je misija zabaviti slušaoce dok osvjetljava društvene i duhovne izazove s kojima se pojedinci i društvo susreću.

Važnu je poruku uklopio i u svoju pjesmu „Rim Tim Tagi Dim“ s kojom su se poistovjetili milioni ljudi: pjesma na Spotifyju broji više od tri miliona streamova, a spot je na YouTubeu u mjesec i pol dana uspio skupiti 2,7 miliona pregleda.

Mnogima su oči trenutno uprte u evrovizijske kladionice i predviđanja, a upravo Baby Lasagna dominira ljestvicama kao jedan od najvećih favorita – na prvom je mjestu proveo čak 32 dana. Osim evrovizijskog megahita, Baby Lasagna iza sebe ima još dvije pjesme „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“ i „IG BOI“, singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu „Demons & Mosquitos“.

Nakon što osvoji stage Evrovizije, Baby Lasagna razvaliće svojim iščekivanim nastupom na domaćem terenu.

sea star

Angelina Mango još je jedna evrovizijska favoritkinja koja se na kladionicama nalazi odmah iza omiljenog hrvatskog predstavnika. Angelina je 22-godišnja kantautorica i pobjednica 74. izdanja Festivala Sanrema, a u istoriju ulazi i kao prva žena koja je u posljednjih 10 godina pobijedila na najvećem i najvažnijem muzičkom i televizijskom događaju u Italiji.

Angelina će Italiju na Evroviziji predstavljati pjesmom „La noia“, savremenom cumbiom koja je osvojila Internet. Pjesma broji više od 25 miliona pregleda na YouTubeu i čak 46 miliona streamova na Spotifyju.

Osim toga, „La noia“ ruši rekorde: na dnevnoj je ljestvici Spotifyja zabilježena kao prva pjesma ženske solo izvođačice s najviše streamova, a našla se i na Top 100 ljestvici Spotify Globala. U nekoliko je mjeseci mlada Angelina osvojila šest platinastih i dvije zlatne ploče, a turneja najavljena za jesen 2024. godine već se rasprodaje.

Angelina Mango na talijanskoj se sceni afirmirala već nagrađivanim singlom „Ci pensiamo domani“ s albuma „Voglia di vivere“ objavljenog u maja 2023. godine, a njezin je uspjeh konačno potvrdio singl Che t’o dico a fa’“. Mlada kantautorica na svom YouTube kanalu broji više od 81 milion pregleda, a posebno je voli generacija Z koja je vjerno prati i svoju joj podršku redovito pruža na društvenim mrežama.

Pročitaj

sea star

Baby Lasagna i Angelina Mango nakon velikog evrovizijskog nastupa u Švedskoj dolijeću u umašku lagunu Stella Maris. Uz njih će na šestom izdanju Sea Star Festivala nastupiti brojne svjetske i regionalne superzvijezde, od kojih su dosad najavljeni Ofenbach, Victoria, John Newman (Hybrid DJ set), Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Luca, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi te predvodnici trap-ganga među kojima su Senidah, Devito, Grše, Kuku$, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi.

Sea Star Festival prizvaće sunce i otvoriti ljeto eksplozivnim lineupom i besprijekornom produkcijom od 23. do 26. maja2024. godine. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak i subota, 24. i 25. maja, dok će četvrtak i nedjelja biti rezervirani za Welcome Day i After Party.

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do 15. aprila!

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 98 KM s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 58 KM, a kupiti se mogu online na službenoj stranici Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sistemu Gigstix.ba.

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum