Trenutno čitaš
Evo zašto trebaš usisavati svoj madrac od kreveta

Evo zašto trebaš usisavati svoj madrac od kreveta

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Vodi se debata na internetu, koliko puta sedmično ili mjesečno trebamo mijenjati svoju posteljinu. Međutim, važno je napomenuti da predmeti poput posteljine, jastučnica, prekrivača i drugih materijala na krevetu, zahtijevaju češće čišćenje. Idealno je da sve što direktno dolazi u dodir sa našom kožom svake noći, treba ipak prati barem jednom sedmično, poručuju stručnjaci.

I dok se posteljine i pidžame često spominju u diskusijama o čišćenju i pranju, šta je s ostalim elementima kreveta, koji ne dolaze u direktni kontakt sa našom kožom, poput pokrivača i jorgana? Često čišćenje ovih predmeta zavisi od njihove upotrebe. Na primjer, ako ih redovno koristiš, razmisli o pranju jednom mjesečno, svake dvije sedmice ili čak kvartalno.

Sada, prelazimo na sam madrac… Prašina, dlake kućnih ljubimaca, mrtve ćelije naše kože, pa čak i grinje i njihovi otpaci mogu proći kroz posteljinu i nakupiti se na našem madracu. To postavlja važno pitanje: trebamo li usisavati svoj madrac?

@davechensky

#housecleaning

♬ original sound – Dave Chen | Movies/TV

Pročitaj
alma ras

Dave Chen, poznat po stvaranju sadržaja na TikToku, nedavno je o tome govorio. U svom videu odlučio je usisati svoj naizgled čist madrac koristeći svoj usisivač Dyson. Iako je madrac izgledao čist, usisivač je otkrio iznenađujuće mnogo nakupljene prašine, dlaka životinja i drugih ostataka. Čak iako ga je čistio samo dvije sedmice ranije, količina prljavštine koja je izvučena bila je očigledna.

Mnogi gledaoci bili su zabrinuti i savjetovali su Chena da nabavi zaštitnik za madrac. Jedan komentar koji je skupio više od 36.000 lajkova naglasio je važnost korištenja zaštitnika za madrac, posebno za one u industriji posteljine.

Međutim, iako su zaštitnici za madrac korisni, nisu potpuno pouzdana rješenja. Preporučuje se usisavanje madraca barem jednom mjesečno. Ovo je važno jer nakupljanje prašine, peruti, dlaka i grinja u madracu može pogoršati alergije. Prilikom usisavanja, koristi odgovarajući nastavak za usisavanje presvlaka, jer korištenje standardnog nastavka za usisavanje poda možda neće dati željene rezultate.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum