Ultra Popularno

Evo ko je sve slavio na ovogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada!

Bingo
Bingo

Na 74. dodijeli famozne nagrade Emmy, serija “Naslijeđe” dobila je nagradu za najbolju dramsku seriju, dok je serija “Bijeli lotos” proglašena najboljom mini – serijom, a “Ted Lasso” serija dobila je Emmyja za najbolju komičnu seriju.

Foto: tvinsider.com

Serija u kojoj je prikazana porodica koja se bori za jedan od najvećih medija i zabave na svijetu, te prati živote članova te iste porodice, dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije “Igra lignje”, “Nazovi Saula”, “Euforija”.

Za najbolju mini – seriju proglašena je serija “Bijeli lotos” čija radnja se razvila oko luksuznog odmarališta, njegovih radnika i bogatih gostiju. Oštra društvena satira osvojila je Emmyja i postala pobjednik večeri.

“Ted Lasso” je serija koja drugu godinu zaredom osvaja nagradu za najbolju komediju, a glavni glumci Jason Sudeikis i Brett Goldstein takođe su drugi put proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Za ulogu u popularnoj seriji “Igra Lignje” za najboljeg dramskog glumca Emmiyja je dobio Lee Jung-jae i tako postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio ovu veličanstvenu nagradu, a da njegova uloga nije na engleskom jeziku. Hwang Dong-hyuk takođe iz serije “Igra lignje” nagrađen je Emmyjem za najboljeg reditelja dramske serije.

Jean Smart je dobila nagradu za najbolju glumicu u komediji za ulogu u seriji “Komičari”, dok je Zendaya proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji “Euforija”.

Zendaya iz “Euphorije” je postala najmlađa dvostruka glumačka pobjednica, jer je dobila svoju drugu nagradu za najbolju dramsku glumicu u HBO-ovoj hvaljenoj tinejdžerskoj dramskoj seriji.

 

Slični članci

10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

Ultra magazin

Two Lives – Nova španska serija sa strastvenom pričom

Ultra magazin

Coolio, poznati reper iz 90-ih, preminuo u 59-oj godini

Ultra magazin