Trenutno čitaš
Evo kako se horoskopski znakovi ponašaju kada nisu sretni i zadovoljni u vezi

Evo kako se horoskopski znakovi ponašaju kada nisu sretni i zadovoljni u vezi

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Pitaš li se kako se ti ili tvoj partner/partnerka ponašate u vezi? Astrologija ima odgovore! Dakle, možemo doći do odgovora kako se ponašamo u vezi, ukoliko nismo zadovoljni, ispunjeni i srećni, na osnovu  horoskopskog znaka. Astrologija nam pomaže, da prepoznamo znakove nezadovoljstva kod sebe ili kod partnera, ukoliko nismo sretni i zadovoljni u vezi. Pročitaj kako se ponaša svaki horoskopski znak, kada stvari baš ne idu najbolje i kada je neko nesretan i nezadovoljan u ljubavnoj vezi.

Foto: Alberto Russo

Ovan

Ovnovi su poznati po tome, što su vrlo otvoreni i direktni u svojim namjerama, pa će podijeliti sa vama svaki, pa i najsitniji detalj o svom životu, karijeri, poslu, ako su još uvijek zaljubljeni u vas i ako su sretni u vezi. Međutim, kada su Ovnovi nezadovoljni i nesretni u vezi, tada više sa vama neće dijeliti sve ono što ih pokreće, inspiriše i čini sretnim, na neki način će se zatvoriti i komunikacija će biti drugačija. Ovan je aktivan znak i ne voli dosadu, predložite mu neke zanimljive ideje, događaje, aktivnosti, kako da osvježite i poboljšate svoju vezu.

Bik

Bikovi nisu ljubitelji promjena i vole voditi lagodan i ugodan, opušteniji život. Za razliku od Ovna, ovaj znak se neće zatvoriti kada je nezadovoljan u vezi, umjesto toga može pokušati da svim snagama pokaže koliko je sretan, čak i kad nije, odnosno pretvaraće se da je sretan. Ovdje je ključno prepoznati šta ustvari muči Bika, iako to na prvu ne pokazuje, ali pratite njihovo ponašanje, jer Bik možda neće reći kako se osjeća, ali će pokazati u nekim situacijama, u svom ponašanju. Porazgovarajte otvoreno i iskreno sa Bikom u nekoj ugodnoj atmosferi sa dobrom hranom i svijećama.

Foto: crystalcosmosart

Blizanci

Blizanci se vrlo teško vezuju na duže staze, zato im je vrlo teško prihvatiti malo drugačiju realnost, koju veza nosi sa sobom, zbog novog načina života u vezi, oni mogu biti nesretni i nezadovoljni. Oni vole slobodu, druženja, putovanja, društvene mreže. Naravno kada nemaju izbora, oni se pomire sa stvarnošću u vezi, ali paraleno će ipak svoje nezadovoljstvo pokazati na drugim oblastima, kao što je posao ili prijateljstva, porodica i slično. Blizanac voli smislenu, duhovitu i inteligentnu priču, zaintrigirajte ih nekom zanimljivom pričom. Komunikacija je za njih ključna, koja mora inteligentna i zabavna.

Rak

Rakovi su vrlo emotivni i osjetljivi. Međutim, kada stvari ne idu najbolje u njihovoj vezi, oni mogu postati vrlo pasivno-agresivne osobe sa vrlo direktnim komentarima i emotivnim uvredama ili sa druge strane, možda će se totalno zatvoriti i neće ništa reći partneru, ali će se jadati svojim prijateljima, uključujući i krokodilske suze, biće vrlo emotivno uznemireni, pričaće sa bliskim prijateljima o nezadovoljstvu u vezi, ali neće pokušati direktno riješiti problem. Ukoliko Rak djeluje u komunikaciji smknut, depresivan, tužan, nezainteresovan, to je znak da pati u vezi. Pokušaj popričati sa nezadovoljnim Rakom, ali odmjeri svaku riječ, jer će se razočarati i naljutiti u sekundi. Pazi na njihovu pretjeranu osjetljivost, može ti mnogo toga zamjeriti, a da nisi ni svjestan/svjesna svojih riječi i postupka, koji vrijeđaju Raka. Dakle, oprezno!

Foto: cabin7originals

Lav

Kad se lav nekom svidi, pokušava da ga stalno impresionira i bude centar univerzuma svog partnera. Ako se Lav promijeni i više ne ulaže napor da vas oduševi i impresionira, znači da se ne osjeća dobro i zadovoljno u vezi. Lav će naravno biti nezadovoljan, ali i vrlo ponosan, želeći da mu pročitaš misli i da znaš šta on hoće i ukoliko osjeća da se ne obraća pažnja na njega, vrlo je nezadovoljan i nesretan. Lav voli da je u centru pažnje. Lav je ponosan znak i voli biti u pravu. Pazi da mu se ne zamjeriš, on je ipak kralj!

Djevica

Djevice ne vole da se osjećaju slabo, potčinjeno i zanemareno, pa će možda pokušati pronaći neku drugu distrakciju, koja će im odvratiti um od postojećih problema u vezi. Dodatno će se zatrpani poslom, obavezama, čišćenjem kuće, analizama. Možda Djevice djeluju hladno i neće često prve pokrenuti razgovor o problemima, zato im vi prvi pružite ruku i pitajte ih kako se osjećaju, kada vidite da nešto nije u redu. Djevice su često spremne pomoći drugima, ali sebi ne. Mogu djelovati teško, komplikovano i proračunato. Morate im naći pravu žicu!

Foto: giuliajrosa

Vaga

Vage teže harmoniji i balansu u ljubavi, vole biti u prau, ovisni su o romantici i partnerstvu, pa često odu u zavisnost i krajnost, mogu postati i opsesivni partneri. Dakle, kada u ljubavnom raju nastanu nevolje, oni će se fokusirati na ambicije u karijeri, hobiju, poslu, zatrpaće se poslom. Možda će im biti teško da kažu riječima i razgvorom da su nesretni, ali to će se pokazati u njihovim postupcima i ponašanju. Vage vrlo dobro znaju odglumiti i sakriti prave emocije, okrenuti sve na šalu i sarkazam, zato morate naučiti načine kako iz njih izvući njihove prave emocije i natjerati ih nekako da vam se otvore, da možete iskreno porazgovarati o problemima.

Škorpija

Škorpija je jedan od najintenzivnijih i najemotivnijih znakova zodijaka. Dakle, kada nisu zadovoljni u vezi, mogu se oglušiti na sve i oni možda neće pokazati to, ali će vam pamtiti svaku pogrešnu riječ ili postupak. Postaće manje otvoreni, djelovaće hladnije i nezainteresovano, biće manje intimni i emotivno će se distancirati iz veze. Ali, Škorpije neće dugo trpiti nezadovoljstvo, kada im pukne film znaćete i tada se pazite. Škorpija će željeti osvetu, neće vam ostati dužna. Škorpija će iznijeti vrlo brutalno i iskreno sve stvari, sve karte na sto, istjeraće sve stvari koje je opterećuju na čistac. Škorpija je vrlo kategoričan znak i znate da s njima morate biti otvoreni i iskreni, nemojte joj pokušati zamazati oči, jer ona ima jaku intuiciju i laži vam kod nje prolaze. Samo iskrenost!

Pročitaj

Foto: crystalcosmosart

Strijelac

Strijelčevi su emotivni i lepršavi znak i zaljubljeni su u pojam ljubavi, ali postaju veoma razdražljivi i pasivno-agresivni kada su nezadovoljni u vezi, kada im neko narušava slobodu, kada su sputani. Osame se i izoluju od partnera ili su često sa prijateljima, u društvu, na putovanju izbjegavajući partnera i pravi iskren razgovor o problemima u vezi. Oni mogu plivati solo, željni novih avantura i putovanja. Nije im to problem. Vole jako svoju slobodu. Dakle pazite da ih prečvrsto ne vežete za sebe, ili da pazite da ih ne sputavate u njihovoj slobodi da stvaraju, rade, putuju, da se druže sa prijateljima. Strijelac hoće lakoću i poletnost, a ne sputavanje.

Jarac

Jarac voli imati kontrolu nad svim što radi u životu. Vrlo je tvrdoglav u tome što naumi i boriće se za vezu. Njemu veza predstavlja stabilnost i sigurnost. Traži vjernost i lojalnost, strukturu i predanost u vezi. Neki Jarčevi će se kada veza ne funkcioniše dobro zatrpati obavezama, poslom, karijerom, rambicijama, radom i postaće manje privrženi i emotivno dostupni u vezi. Jarac traži stabilnu vezu kao oslonac u životu. Ako želite da oduševite Jarca, detaljno isplanirajte neke aktivnosti sa jasnom strukturom, strategijom i realizacijom, bilo da se radi o putovanju, kupovini, uređenju doma i slično. Kada razgovarate sa Jarčevima, budite što detaljniji i direktniji, vrlo otvoreni i iskreni, nemojte mu ostavljati nedorečene stvari, jer će sve analizirati.

Foto: giuliajrosa

Vodolija

Jednom kada Vodolija postane nezadovoljna, počinje se fokusirati na nešto drugo i raditi svoje stvari u svom svijetu, bez puno brige i razumijevanja o vezi i svom partneru. To može biti nepodnošljivo za partnera, jer se partner osjeća isključeno i otuđeno. Vodolija je u svom svijetu i naći će nešto čime će se okupirati, kada stvari ne idu baš najbolje u vezi. Partner mora inicirati razgovor, kada stvari ne idu najbolje u vezi, jer Vodolija neće biti inicijator razgovora, praviće se da se ništa ne dešava i neće se zamarati sitnicama. Vodite računa da je Vodolija ponosan i tvrdoglav znak, koji voli da je sve po njegovom. Teško ćete Vodoliju ubijediti u nešto što se njoj ne dopada i za šta nije zainteresovana, zato budite kreativniji u tome kako ćete nešto predstaviti Vodoliji, kako ćete je zainteresovati i kako ćete dobiti njeno razumijevanje i podršku. Vodolije su svoje i savršeno funkcionišu u svom svijetu. Budite spremni na kompromise.

Ribe

Kad su Ribe nezadovoljne u vezi, postaju vrlo neugodne, kada nešto ne štima, one bježe u svoj svijet. Vrijeme tada provode u samoći, izolaciji, mašti. Čudno se ponašaju, razdražljive su, nervozne i vrlo nesretne, ako su njihove emocije povrijeđene i to će vam itekako dati do znanja, ako ne riječima, onda ponašanjem, ljutnjom i nezadovoljstvom. Odlutaće u svoj svijet mašte i idealizacije o savršenoj vezi i partneru. Teško je udovoljiti Ribama i njihovom svijetu mašte i emocija, odnosno nekog njihovog savršenog svijeta. Oprezno s njima, jer su veoma emotivne i osjetljive, a vi ne znate da čitate misli, iako bi Ribe voljele da možete da im čitate misli.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum