Trenutno čitaš
Ekskluzivna premijera serije “Shetland” na Pickbox NOW

Ekskluzivna premijera serije “Shetland” na Pickbox NOW

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Ekskluzivna premijera 6. sezone briljantne škotske kriminalističke serije „Shetland“ na Pickbox NOW i kanal Pickbox TV stiže 22. februara! Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske književnice kriminalističkih romana Ann Cleeves.

Šest epizoda emitovaće se od 22. februara na kanalu Pickbox TV radnim danom u večernjim satima, a ako želiš sve pogledati odjednom, možeš to učiniti na streaming-servisu Pickbox NOW, gdje će sve epizode biti dostupne isti dan.

Najbolja škotska serija

Osim što je osvojio nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, „Shetland“ se odlikuje briljantnim misterijama i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija na škotskom arhipelagu, a glavno mjesto radnje je Shetland, koji se odlikuje unikatnim pejzažem i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine, koji su usko povezani s ostrvskom zajednicom, na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Jimmyjem Perezom. U takvom izolovanom i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim pronalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.

serija shetland

Šta nas čeka u šestoj sezoni?

Otkrivajući o čemu je riječ, glavni glumac Douglas rekao je: “Vrlo istaknut i voljen mještanin Shetlanda ubijen je ispred ulaznih vrata, a policija na čelu s Perezom kreće u istragu onoga što je očito velika stvar za zajednicu. Povrh toga, Perezu umire mama što daje jedan poseban ton cijeloj sezoni, a i njegov tata ima početke demencije. Dok se nosi s porodičnim stvarima, mora riješiti ostrvsku misteriju.”

serija shetland

Briljantna glumačka postava

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao  Jimmy Perez, snalažljivi i pronicljivi inspektor, koji radi za shetlandsku policiju. Henshall je osvojio nagradu BAFTA za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. g. Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija, koje se zaista razlikuju od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom, jeste što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko ostrvo, može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Pročitaj

serija shetland

Misteriozna ubistva

„Shetland“ će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osjećati kao detektivi, koji su dio Perezova policijskog tima. Je li riječ o novcu, moći ili možda o ljubavi? Je li riječ o staroj svađi, koja traje generacijama i napokon će kulminirati? Ili je možda jednostavno nesreća?

Misteriozna ubistva u najboljoj škotskoj kriminalističkoj seriji „Shetland“ gledaj u ekskluzivnoj premijeri 6. sezone od 22. februara!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum