Trenutno čitaš
Dvostruka promocija u Banjaluci: Andra Kiddo predstavila singl „Soundtrack noći“, Nenad Bosnić roman „Trosvijet“

Dvostruka promocija u Banjaluci: Andra Kiddo predstavila singl „Soundtrack noći“, Nenad Bosnić roman „Trosvijet“

Banjalučka tvrđava Kastel bila je u utorak, 14. juna, poprište nesvakidašnjeg art događaja. Tokom iste večeri, mlada banjalučka muzičarka Andra Kiddo predstavila je svoj debitantski singl i video-spot, autor Nenad Bosnić promovisao je svoj debitantski roman, a posjetioci su mogli vidjeti i mini-izložbu fotografija i ilustracija nastalih u sklopu ova dva projekta.

andra kiddo

Andra Kiddo je alijas Aleksandre Škrbić, muzičarke koja je nakon dugogodišnje karijere u klupskim bendovima objavila svoj prvi autorski singl naziva „Soundtrack noći“. Pjesma electropop žanra predstavljena je kao „getaway stvar“, odnosno soundtrack za bijeg iz kolotečine svakodnevice u nepoznato, drugačije, potencijalno bolje, ali i realno neizvjesno sutra.

„Za muziku i aranžman zaslužni su Nemanja Ristić X i MarkoStc“, istakla je Andra Kiddo tokom svog obraćanja prisutnima koji su potpuno ispunili prostor Kamene kuće, „dok je za spot najzaslužnija režiserka Sonja Savić, koja je od početka bila aktivno uključena u kreativni proces i pronalazila vrhunska rješenja za sve izazove na koje smo nailazili u procesu realizacije.“

Pomenuti video-spot snimljen je uz podršku brendova Novomatic, Richard the Rooster i Tropic, a tekst pjesme je djelo Nenada Bosnića, koji je tokom ovog događaja promovisao i svoj debitanstki roman nazvan „Trosvijet“.

„U pitanju je svojevrsni inverzni ‘road trip’, u čijem fokusu su tri glavna lika, od kojih dvoje piše nešto – jedno scenario za film, a drugo grafičku novelu. Ovi ‘njihovi radovi’ su štampani kao dodatak osnovnom romanu, bonus štivo za one kojima centralni roman bude dovoljno interesantan da čitaju dalje, jer taj segment zajedno sa pomenutim dodacima suštinski čini jednu tematsku cjelinu“, pojasnio je on tom prilikom.

Pročitaj

andra kiddo

Specifičan ambijent Kamene kuće obogatila je izložba fotografija Stefana Tomića i kadrova zabilježenih kamerom direktora fotografije Saše Savičića, nastalih tokom snimanja spota „Soundtrack noći“, ali i ilustracija za roman „Trosvijet“ koje su djelo Dejana Šijuka, Nataše Konjević i Nine Ninković Gašić.

Roman „Trosvijet“ će se ove sedmice naći u prodaji u knjižarama Kultura i Ramajana, dok je muzički spot „Soundtrack noći“ objavljen na YouTube platformi, a istoimeni singl će se uskoro moći poslušati i na digitalnim servisima Deezer i Spotify.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum