Trenutno čitaš
Dulcinea je kultno mjesto u Banjaluci koje je dobilo novo ruho

Dulcinea je kultno mjesto u Banjaluci koje je dobilo novo ruho

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Banjaluka, grad bogate istorije i kulture, u sebi krije odličnu gastro ponudu, te zanimljiva hedonistička mjesta za ispijanje omiljenih napitaka, a među njima se ističe i kultni banjalučki kafić Dulcinea.

Ovaj lokal smješten u jednom od najstarijih banjalučkih naselja, nedaleko od centra grada, nije samo obično mjesto za ispijanje kafe. To je mjesto gdje su se rodile mnoge uspomene i nezaboravni trenuci, a zahvaljujući njegovom ponovnom otvaranju vrata, uspomene će nastaviti da se stvaraju, kao i trenuci sreće, te nezaboravni momenti sa dragim osobama.

Dulcinea

Ideja o ponovnom pokretanju kafića Dulcinea rodila se iz ljubavi prema ovom mjestu, koje je generacijama bilo mnogima omiljeno mjesto za opuštanje. Dejan i njegova porodica, odlučili su da obnove ovu lijepu priču i ponovo otvore vrata ovog kultnog mjesta na radost mnogih banjalučana, a sve sa ciljem da ponude nezaboravno iskustvo svojim posjetiocima iz Banjaluke, ali i onima koji dolaze sa svih strana regiona i svijeta.

Jedna od najvećih atrakcija kafića Dulcinea je njihova premium kafa Franck superiore. Ova kafa se može pronaći samo u nekoliko lokala širom BiH, a upravo u Dulcinei možeš uživati u njenom neponovljivom ukusu.

Uz kafu koja osvaja srca zaljubljenika u kofein svojim bogatim okusom, ono što Dulcineu čini još izuzetnijom su neodoljive poslastice. Veganski sladoled s bazom od sto posto čokolade idealan je izbor za sve ljubitelje zdravih slatkih posnih zalogaja. Ali tu nije kraj… jer slatkih delicija ne nedostaje na meniju ovog lokala, pa su ponudi slastice poput Kastel cheesecakea ili Safikadinog poljupca, čija autentična imena nose duh Banjaluke. To je razlog zbog kojeg ćemo se iznova vraćati na ovo mjesto, jer uvijek treba probati još nešto iz njihove odlične ponude, a samo jedna posjeta nije dovoljna za to.

Usluga u Dulcinei je fantastična jer dok smo “padali” u teške dileme, koju poslasticu poručiti osoblje lokala je bilo uz nas spremno da nam pruži najbolji savjet.

Elegantan, zanimljiv i moderan enterijer upotpunjen je prekrasnim detaljima i tonovima, koji se prelijevaju između zlatno-žute i tirkizno-plave odišući mirom i stvarajući savršen ambijent za opuštanje i uživanje. Bašta kafića je pravo sunčano utočište, koja je odlična za duga ispijanja najboljeg kofeina u gradu. Pored ugođaja i odličnih ukusa Dulcinea je lokal u koji su dobrodošli kućni ljubimci i omiljeno je pet friendly mjesto u Banjaluci.

Pročitaj

Elegantan i urban ambijent, neodoljiva ponuda, prijatan zvuk, odlična muzika za uši, stari duh Banjaluke koji prožima svaki kutak ovog lokala, te nasmijano osoblje, koje je bilo uz nas dok smo se dvoumili šta naručiti, daje jedan potpun i zaokružen hedonistički doživljaj. To je razlog više da se već ovog vikenda zaputiš prema najvećem gradu na rijeci Vrbas i posjetiš kafić Dulcinea u ulici Kalemegdanska 7.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum