Trenutno čitaš
Donosimo trailer i plakat za najiščekivaniji film “Elvis”

Donosimo trailer i plakat za najiščekivaniji film “Elvis”

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Od vizionarskog i nominovanog za Oscar reditelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, ovog ljeta na velika platna stiže visokobudžetna biografska drama jednostavnog, ali veličanstvenog naziva “Elvis”, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks.

Film istražuje muzičku karijeru i život neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Hanks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana.

U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticanijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

Uz Hanksa i Butlera u glavnim ulogama, u filmu se pojavljuje i nagrađivana pozorišna glumica Helen Thomson koja glumi Elvisovu majku. Richard Roxburgh tumači Elvisova oca, Vernona, a Olivia DeJonge glumi Priscillu. Uz njih se u filmu pojavljuju i Luke Bracey u ulozi Presleyjevog prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kao Elvisova prva djevojka Dixie Locke, David Wenham kao Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. glumi BB Kinga, Xavier Samuel je u ulozi Scottyja Moorea, a Kodi Smit-McPhee glumi Jimmieja Rodgersa Snowa.

Za uloge ostalih legendarnih muzičara u filmu, Luhrmann je angažovao pjevačicu i kantautoricu Yolu kao baku rock’n’rolla, sestru Rosettu Tharpe, modela Altona Masona kao Little Richarda, teksaškog blues muzičara Garyja Clarka Jr.-a kao Arthura Crudupa i muzičarku Shonkau Dukureh kao blues pjavačicu Willie Mae, poznatiju kao “Big Mama Thornton”.

Pročitaj
Nova muzika

Elvis je u legendu ušao kao čovjek velikog muzičkog talenta i neopisive ljepote. Ukupno je prodao preko milijardu albuma i ploča, više nego ijedan  muzičar u istoriji.

Zahvaljujući ogromnom talentu, harizmi i podršci obožavatelja širom svijeta Elvis i danas uživa veliku popularnost.

“Elvis” je jedan od najiščekivanijih filmova u 2022. godini, a u bioskope stiže početkom ljeta u distribuciji Blitz filma.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum