Trenutno čitaš
Donosimo prvi trailer za film “Air”

Donosimo prvi trailer za film “Air”

L'Occitane
L'Occitane

Neke legende su stvorene za let, a u ovim patikama Michael Jordan je najviše letio. Od nagrađivanog reditelja Bena Afflecka, “Air” otkriva nevjerojatno partnerstvo ​​između tadašnje novonastale košarkaške zvijezde Michaela Jordana i Nikeove košarkaške divizije koja je revolucionirala svijet.

Ova dirljiva priča prati rizik koji će definisati karijeru jedne nekonvencionalne ekipe i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena. Pogledaj prvi trailer filma “Air“ – priča o ikoničnim patikama koja je oduševila Jordana i spasila Nike!

 

Film nas vraća u period osamdesetih godina, a Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove porodice, trenera i najbližih saradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas.

Pročitaj

“Air“ stiže u kina u aprilu 2023. u distribuciji Blitza.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum