Trenutno čitaš
Domaći Chili Pop’s sosovi uzdrmaće ukus svake hrane

Domaći Chili Pop’s sosovi uzdrmaće ukus svake hrane

Uvijek je dobra ideja „začiniti“ život sa malo egzotike i još malo pikanterija. Uostalom, jedna od tajni zanimljivijeg života jeste malo intrige i element iznenađenja koje stvari čini uzbudljivijim.

Za svakodnevni dašak egzotike u našem životu pobrinuo se Dragan Popović. Zaigravši se u svojoj kuhinji, na zadovoljstvo mnogih ljubitelja ljutih zalogaja, uspio je da osmislili domaći sos. Ljuti, pikantni i drugačiji Chili Pop’s sosovi su odličan način da intenzivno upotpunimo svoj obrok i učinimo ga zaista zanimljivim.

Foto: Instagram/chilipops_bl

Pravljenje eksperimenata po kuhinji oduvijek su bili izazov za Dragana, pa se taj izazov vremenom pretvorio u veliku ljubav i strast. Pripremajući hranu za sebe i ukućane, uz standardne začine, Dragan je sa pomalo egzotike i mrvicom ljutine htio da probudi i uzdrma ukus hrane koju priprema. Zakoračio je velikim korakom u svoj „ljuti“ svijet i napravio nešto novo što je drugačije od širokokomercijalnih sosova, senfova i ljutih začina na koje smo navikli.

Foto: chilipops

Put do gotovog sosa u kojem naša nepca uživaju nimalo nije lak, ali to je za ovog inovativnog, mladog čovjeka još veći izazov. Od sjemena, pa do gotovog proizvoda koji se nađe na trpezi potrebno je minimalno sedam mjeseci, a ponekad i mnogo duže, čak i do osamnaest mjeseci.

Chili Pop’s sosovi napravljeni su sa mnogo ljubavi. Postoje naravno određeni standardi u pravljenju sosova, ali ovaj ambiciozni ljubitelj pikanterija ipak to radi na svoj način i svakodnevno pronalazi inspiraciju u svom carstvu ljutih proizvoda.

Pročitaj

Foto: Instagram/chilipops_bl

U Chili Pop’su je uvijek radno i u ljutoj kuhinji se svašta miješa, od klasičnih fermentisanih sosova od ljute paprike, sosova u koje se dodaje jabukovo sirće, med ili kombinacije sa bijelim lukom kao i umak sa borovnicama i višnjama iz domaće bašte, pa do sosova obogaćenih domaćim suvim šljivama. Sve ovo će izroditi raznoliku paletu proizvoda koji će srušiti i otvoriti granice našeg ukusa.

Ukoliko želiš zakoračiti u „ljuti svijet“ i probati sosove čiji je glavni sastojak ljubav, informacije su dostupne na Instagram profilu Chili Pop’s, Facebook profilu Chili Pop’s, kao na Chilipops Webshopu, u kojem detaljno možeš saznati sve o bilo kojoj pikanteriji iz ponude.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum