Trenutno čitaš
Kako da napraviš domaću granolu bez dodanog šećera?

Kako da napraviš domaću granolu bez dodanog šećera?

domaća granola
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako tražiš zdrav i ukusan doručak, granola od jabuke bez dodanog šećera je savršen izbor!  Ova granola ne sadrži dodani šećer, što je čini prirodno slatkom. Priprema je izuzetno jednostavna, a možeš koristiti zob bez glutena, pa je pogodna i za osobe koje ga izbjegavaju. 

Uživaj u svojoj zdravoj granoli za doručak ili užinu, a možeš je poslužiti sa jogurtom ili mlijekom po izboru. Ova granola je idealna za sve koji žele da se hrane zdravo, a istovremeno uživaju u slatkim ukusima jabuka i začina. Bon appétit!

Sastojci za 2/3 porcije:

  • 100 g zobi
  • 2 srednje jabuke
  • 1 kašika lanenog sjemena
  • 1 kašika chia sjemenki
  • 30 ml kokosovog ulja
  • Začini: 1 kašičica cimeta, 1/4 kašičice đumbira u prahu, prstohvat soli

Priprema:

Narendaj jabuke i prebaci ih u činiju. Jabuke će dodati prirodnu slatkoću i sočnost  granoli. Dodaj preostale sastojke i miješaj dok se sve komponente dobro ne sjedine. Ova mješavina će biti osnova granole.

Pročitaj
pasta sa brokulom

Posloži smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Koristi veliki pleh za pečenje da ravnomjerno rasporediš sve sastojke. Peci u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Važno je redovno miješati granolu, 3-4 puta tokom pečenja, kako bi se ravnomjerno ispekla.

Kada je granola gotova, isključi rernu i ostavi je da se ohladi unutar rerne sa lagano otvorenim vratima. Ovo će pomoći da se granola dodatno osuši i postane hrskava.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum