Italijani bi se mogli protiviti da se ove kreacije nazovu “tiramisu“, ali ova popularna verzija sa voćem je idealan ljetni desert. Voćni tiramisu nije potrebno peći, a ima okus vrhnja i voća. Idealno.
I dok ljetni mjeseci donose različito voće, inspiracije za voćni tiramisu ne nedostaje. U junu koristi najsvježije jagode koje možeš pronaći. Kada se pojave borovnice i maline, one će se pretvoriti u tvoj sljedeći desert. Do avgusta sanjamo o tiramisu od breskve, ali šljiva ili trešnja bi bile jednako dobre.
@ayaeats Replying to @monnieeeka strawberry tiramisu!! also why is it called lady fingers 😧 #strawberrytiramisu #tiramisu #dessert #cutefoods #dessertrecipe
Ukusna verzija italijanskog klasika od jagoda napravljena je od jagoda, mascarpone sira i piškota.
Sastojci:
- piškote
- vrhnje za šlag
- šećer u prahu
- mascarpone sir
- sok od jagoda
- ekstrakt vanilije
- jagode
Priprema:
Umuti vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilu. Miješaj oko 2 minute. Zatim dodaj mascarpone sir i muti dok ne dobiješ glatku smjesu.
Umoči piškote u sok od jagoda i posloži na dno tepsije. Zatim nanesi polovinu mješavine kreme na piškote. Nareži polovinu jagoda i stavi ih na sloj od kreme.
Ponovi još jedan sloj namočenih piškota, kreme i jagoda. Ohladi u frižideru.
Uživaj!
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.