Trenutno čitaš
Dekoracija doma inspirisana zodijakom. Evo kako svaki horoskopski znak zamišlja idealan dom.

Dekoracija doma inspirisana zodijakom. Evo kako svaki horoskopski znak zamišlja idealan dom.

U području dizajna interijera, spajanje ličnog stila s kosmičkom inspiracijom može pretvoriti kuću u nebesko utočište. Svaki znak zodijaka nosi jedinstvene karakteristike koje oblikuju preferencije u boji, teksturi i atmosferi doma. Krenimo na putovanje kroz zodijak kako bismo otkrili idealnu dekoraciju doma za svaki znak zodijaka, od Ovna do Riba.

U stvaranju svog kosmičkog doma, neka zvijezde budu vodič dok prostor ispunjavaš svojim ličnim pečatom, stilom i dodatkom nebeske magije. Prihvati suštinu energije svog znaka zodijaka i stvori prostor koji zaista odražava kosmički duh. Na kraju krajeva, dom je mjesto gdje srce, ali i zvijezde borave.

Ovan

Smjeli, energični i avanturistički Ovnovi prosperiraju u prostorima koji odražavaju njihovu vatrenu prirodu. Odaberite žive nijanse poput crvene, brodo, narandžaste, žute i zlatne kako biste podstaknuli svoju strast. Uključite elegantan, moderni namještaj s uglastim oblicima koji odgovaraju njihovoj dinamičnoj prirodi. Apstraktna umjetnost dodaje dozu uzbuđenja, dok mekani tepisi i pokrivači od umjetnog krzna pozivaju na udobnost i luksuz.

Bik

Prizemljeni i senzualni, Bikovi gravitiraju prema zemljanim tonovima i prirodnim materijalima. Bogati smeđi čokoladni tonovi, duboke zelene šumske nijanse i topli neutralni tonovi boje kapučina, stvaraju mirnu atmosferu. Razmislite o ugodnim komadima namještaja poput punjenih udobnih sofa i drvenog namještaja, te taktilnim tkaninama poput baršuna i svile. Okolina ukrašena sobnim biljkama, svijećama, umjetničkim slikama i botaničkim printevima izaziva osjećaj mira i elegancije, dok suptilno osvjetljenje poboljšava ugodnu atmosferu.

Blizanci

Radoznali, lepršavi i prilagodljivi, Blizanci traže prostor koji podstiče njihov intelekt i kreativnost. Prihvatite igru živih boja i eklektičnih uzoraka, koja odražava živahnu ličnost Blizanaca. Modularni namještaj omogućava svestranost i spontanost, dok čudni neobični i nesvakidašnji dekorativni predmeti poput Lava lampe podstiču razgovor. Galerijski zidovi umjetničkih slika s raznovrsnim umjetničkim djelima i police pune knjiga zadovoljavaju njihovu uvijek znatiželjnu maštu i želju za znanjem.

Rak

Njegujući i sentimentalni, Rakovi žude za domom koji zrači toplinom, romantikom i udobnošću. Blage pastelne nijanse, bijele i umirujuće plave stvaraju osjećaj spokoja i mira. Odaberite udobni namještaj poput presvučenih sofa, lijepih lampi i mekih jastuka za maksimalnu relaksaciju. Lični dodiri u dekoru poput porodičnih fotografija, naslijeđa i sentimentalnih suvenira sa putovanja ispunjavaju prostor ljubavlju i nostalgijom.

Lav

Dramatični i glamurozni, Lavovi napreduju u prostorima koji privlače pažnju i zrače luksuzom. Kraljevske nijanse poput zlata, ljubičaste i kraljevsko plave postavljaju ton za raskoš. Uključite ukrasna ogledala, baršunaste sofe i raskošne luksuzne lustere, kako biste pokazali njihovu kraljevsku notu. Smjelih uzoraka i metalnih akcenata dodajte da biste dodali dodir drame, dok dekor inspirisan art dekom odražava staru hollywoodsku glamuroznost.

Djevica

Praktična i organizovana, Djevica preferira prostor koji je praktičan i funkcionalan, ali i estetski ugodan. Čiste linije, neutralne boje i minimalistički dekor stvaraju osjećaj reda, discipline, čistoće i mira. Investirajte u multifunkcionalni namještaj i pametna rješenja za odlaganje stvari. kako biste maksimalno iskoristili prostor. Prirodna svjetlost i jednostavno, nezagušeno okruženje promovišu fokus i produktivnost Djevice.

Vaga

Harmonične i sofisticirane, Vage gravitiraju prema uravnoteženim i elegantnim interijerima. Blage pastelne nijanse, nijanse ružičaste i pastelno ljubičaste i prozračni neutralni tonovi poput boje kajsije i bijele kafe, stvaraju osjećaj harmonije i spokoja. Prihvatite simetrične aranžmane i graciozne krivulje u namještaju i dekoru. Umjetnost koja prikazuje pejzaže, apstraktne kompozicije i romantične motive pojačava nebesku ljepotu prostora.

Škorpija

Misteriozne i intenzivne, Škorpije napreduju u prostorima koji izazivaju strast i dubinu. Sumorne nijanse poput duboko bordo, crne i ugljene sive ili tamno zelene postavljaju dramatičan ton. Uključite raskošne teksture poput baršuna, eko kože i umjetnog krzna za osjećaj luksuza i senzualnosti. Dekorativni elementi poput svijeća, knjiga, tarot karata, mirisnih štapića, kristala i umjetnosti inspirisane okultizmom dodaju notu misterije i intrigantnosti.

Pročitaj

Strijelac

Avanturistički i slobodnog duha, Strijelčevi traže prostor koji odražava njihovu ljubav prema putovanjima i istraživanju. Prihvatite se smjelih življih boja poput kobaltno plave, smaragdno zelene i vibrantne narandžaste, kako biste podstaknuli njihovu želju. Uključite dekor inspirisan globalnom kulturom poput plemenskih printeva, šarenih tkanina i eklektičnih artefakata. Karte svijeta, globus lampe, putničke knjige i suveniri služe kao podsjetnici na prošle avanture i inspirišu buduće.

Jarac

Ambiciozni i disciplinovani Jarčevi cijene vječnu eleganciju, jednostavnost, čiste linije i sofisticiranost. Odaberite klasične nijanse poput mornarsko plave, ugljen sive i bogate espreso smeđe boje za osjećaj elegancije. Investirajte u visokokvalitetni namještaj s čistim linijama i nenametljivom elegancijom. Uključite elemente tradicije i prestiža, poput antiknih dodataka, finog porculana i kožom uvezanih knjiga.

Vodolija

Inovativne i nekonvencionalne, Vodolije traže prostor koji odražava njihov jedinstveni pogled i progresivne ideale. Prihvatite se smjelih veselih boja i futurističkih dizajna, kako biste podstaknuli kreativnost, inovativnost i originalnost. Uključite moderni pametan namještaj s čistim linijama i avangardnim siluetama. Umjetnost koja prikazuje apstraktne kompozicije, geometrijske oblike i tehnološke motive odražava njihovu misao koja uvijek ide naprijed. Uključite mnogo modernih tehnološki korisnih gadžeta.

Ribe

Sanjive i empatične, Ribe traže prostor koji podstiče njihovu maštu, romantiku i duhovnost. Blage pastelne nijanse, plave i zelene boje stvaraju mirnu i nebesku atmosferu. Uključite mekane tkanine, sanjive romantične zavjese i paravane, kako biste izazvali osjećaj maštovitosti i fantazije. Lampe, knjige, fotografije i suveniri bude nostalgiju kod Riba. Umjetnost koja prikazuje mistične teme, morske motive i nadrealne pejzaže pojačava šarm prostora.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum