Trenutno čitaš
Cate Blanchett opravdala titulu kraljice crvenih tepiha

Cate Blanchett opravdala titulu kraljice crvenih tepiha

L'Occitane
L'Occitane

Cate Blanchett bila je jedna od favoritkinja za osvajanje Oskara u kategoriji za najbolju žensku ulogu, ali ovaj put otišla je kući bez kipića. Iako joj je Michelle Yeoh “ukrala” Oskara za svoju sjajnu ulogu u filmu “Everything Everywhere All at Once”, Cate je po mnogim modnim kritičarima opet ponijela titulu za najbolje modno izdanje na ovogodišnjoj dodjeli Oskara. 

Nicolas Ghesquière, kreativni direktor Louisa Vuittona, za ovu priliku glumicu je obukao u fluidno plavi top pronađen u arhivu modne kuće i suknju koja je napravljena od stopostotno održive svile. Odlučila se za crne već nošene satenske salonke iz kolekcije Giuseppea Zanottija što je opet bilo u skaldu sa konceptom održive mode koju ova velika diva podržava.

Getty Images

Cate Blanchett poznata je što i po nekoliko puta reprizirala svoje odjevne kombinacije i na taj način odala priznanje održivoj modi.

Dok je šetala tepihom boje šampanjca glumica je imala podignutu kosu, ali opet ležernu. Njeno lice krasio je nježan make up što je doprinejelo da sav fokus ostane na njenoj upečatljivoj odjevnoj kombinaciji.

Pročitaj

GETTY IMAGES

Jedan poseban dodak koji je glumica imala na sebi je plava vrpca koja ima snažno značenje i nosi se u znak solidarnosti i potpore izbjeglicama širom svijeta čime je poslala moćnu poruku da svako ima pravo na sigurnost.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum