Trenutno čitaš
Bridgerton dobija seriju o mladoj kraljici Charlotte

Bridgerton dobija seriju o mladoj kraljici Charlotte

L'Occitane
L'Occitane

Nakon popularne 2. sezone, zadovoljstvo je objaviti da se ludost za Bridgertonom nastavlja.

Netflix je službeno najavio da će glumci igrati mlađe verzije glavnih likova u očekivanoj seriji Shonde Rhimes “Bridgerton” koja prati događaje prije onih koje smo gledali. Potvrđeno je da glumica Indija Amarteifio predovodi glumačku ekipu ulogom mlade kraljice Šarlote u spin-offu usredsređenom na vladarku (zvaničnog naziva Queen Charlotte: A Bridgerton Story), potvrdio je streamer.

Pomenuta glumica glumi uz Goldu Rosheuvel, koja ponavlja svoju ulogu starije kraljice iz originalne serije. “Zaručena za misterioznog kralja Engleske protiv svoje volje, Charlotte stiže u London samo da bi shvatila da nije baš ono što su kraljevski članovi očekivali. Dok uči da se kreće palatom, ‘tonom i svojim nepredvidivim mužem, ona izrasta u jednu od najnezaboravnijih evropskih monarha”, stoji u opisu lika mlade Charlotte na Netflixu.

bridgerton kraljica Charlotte
Foto: Netflix

O čemu se radi u seriji?

Kraljica, koju glumi Golda Rosheuvel u Bridgertonu, jedna je od rijetkih istorijskih ličnosti koje će biti uključene u seriju, pored kralja Georgea III i princa Frederika od Pruske. “Mnogi gledaoci nisu znali priču o kraljici Charlotte prije nego što ju je Bridgerton prikazao, i oduševljen sam da će ova nova serija dodatno proširiti njenu priču i svijet Bridgertona”, rekao je Bela Bajaria, šef globalne Netflix televizije.

“Pod patronažom mnogo starijeg muža, Agatha koristi Charlottin dolazak kako bi pronašla svoj put u društvu. Sa jasnim poznavanjem nekada podijeljene društvene scene i zamršenosti braka, Agatha postaje zvijezda vodilja za novu kraljicu, sve dok ne pronađe svoj vlastiti glas i moć, i uskoro je prepoznamo kao ‘Bridgertonovu’ ikoničnu lady Danbury”, stoji u opisu Agathinog lika.

Spin-off serija dodatno će osvjetliti pozadinske priče mlade Lady Danbury i Violet Bridgerton, čiji je prequel nakratko dotaknut u drugom epilogu Julije Quinn, “Violet in Bloom”, iz “The Bridgertons: Happily Ever After.”

Pročitaj

bridgerton kraljica Charlotte
Foto: Netflix

Glumačka postava

Zajedno sa Indijom Amarteifiom kao titularnim likom, Corey Mylchreest (iz Sandmana) će igrati “zgodnog, harizmatičnog” i pomalo misterioznog mladog kralja Džordža III – dok Arsema Thomas treba da debituje na televiziji kao mlada Agatha Danbury. Među ostalim najavljenim glumcima su Michelle Fairley kao princeza Augusta, Sam Clemmett kao mladi Brimsley, Rob Maloney kao kraljevski doktor i Cyril Nri kao Lord Danbury.

Kada se očekuje premijera serije?

Datum izlaska serije još uvijek nije objavljen. Netflix je najavio novu seriju tokom svog godišnjeg događaja za obožavatelje, Tudum. Snimak prikazuje Charlotte kako pokušava da se popne na zid palate kako bi pobjegla od kralja (kog nije upoznala, ali pretpostavlja da je “zvijer ili trol”).

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum