Trenutno čitaš
Bounty možeš pripremiti i kod kuće!

Bounty možeš pripremiti i kod kuće!

Indomie
Indomie

Danas preporučujemo “ultra” recept za mnogima omiljeni slatkiš, koji je jednostavan za pripremu! Ukoliko voliš kokos, na pravom si mjestu! Nakon ručka, ovaj recept će upotpuniti uživanje u poslijepodnevnoj kafici! Obraduj drage osobe sa domaćim slatkišem! Bounty možeš pripremiti kod kuće, već danas!

Foto Cukar

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 2 šoljice ribanog kokosa,
  • ¼ šolje javorovog sirupa
  • ½ šolje kokosove kreme (dostupna u radnjama zdrave hrane),
  • 1 prstohvat himalajske soli,
  • ½ šoljice mlake vode,
  • 200 g tamne, kvalitetne čokolade za glazuru.

Priprema je brza i jednostavna:

Ubaci u blender kokos, javorov sirup, kokosovu kremu, so i mlaku vodu. Sve dobro izmješaj blenderom, dok ne dobiješ mrvičastu smjesu koju možeš oblikovati rukama. Kašikom uzimaj smjesu, a zatim je među dlanovima oblikuj u štanglice ili kuglice. Nastavi da praviš oblike dok ne potrošiš svu smjesu. Ostavi ih u frižideru na 30 – 45 minuta. Dok se štanglice odmaraju i hlade u frižideru, možeš da pripremiš glazuru.

Nad parom otopi 200 g tamne, kvalitetne čokolade, dobro je miješajući. Izvadi ohlađene štanglice iz frižidera i odmah ih, jedan po jedan, prelij rastopljenom toplom čokoladom.

Pročitaj

Ostavi ih na rešetki da se višak čokolade ocijedi, a potom ih dodatno ohladi u frižideru. Nakon sat vremena, Bounty je spreman! Posluži ga i uživaj u jedinstvenom ukusu!

Potraži i druge zanimljive recepte u našoj rubrici Ultra ukusno!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum