Trenutno čitaš
Bounty možeš pripremiti i kod kuće!

Bounty možeš pripremiti i kod kuće!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Danas preporučujemo “ultra” recept za mnogima omiljeni slatkiš, koji je jednostavan za pripremu! Ukoliko voliš kokos, na pravom si mjestu! Nakon ručka, ovaj recept će upotpuniti uživanje u poslijepodnevnoj kafici! Obraduj drage osobe sa domaćim slatkišem! Bounty možeš pripremiti kod kuće, već danas!

Foto Cukar

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 2 šoljice ribanog kokosa,
  • ¼ šolje javorovog sirupa
  • ½ šolje kokosove kreme (dostupna u radnjama zdrave hrane),
  • 1 prstohvat himalajske soli,
  • ½ šoljice mlake vode,
  • 200 g tamne, kvalitetne čokolade za glazuru.

Priprema je brza i jednostavna:

Ubaci u blender kokos, javorov sirup, kokosovu kremu, so i mlaku vodu. Sve dobro izmješaj blenderom, dok ne dobiješ mrvičastu smjesu koju možeš oblikovati rukama. Kašikom uzimaj smjesu, a zatim je među dlanovima oblikuj u štanglice ili kuglice. Nastavi da praviš oblike dok ne potrošiš svu smjesu. Ostavi ih u frižideru na 30 – 45 minuta. Dok se štanglice odmaraju i hlade u frižideru, možeš da pripremiš glazuru.

Nad parom otopi 200 g tamne, kvalitetne čokolade, dobro je miješajući. Izvadi ohlađene štanglice iz frižidera i odmah ih, jedan po jedan, prelij rastopljenom toplom čokoladom.

Pročitaj

Ostavi ih na rešetki da se višak čokolade ocijedi, a potom ih dodatno ohladi u frižideru. Nakon sat vremena, Bounty je spreman! Posluži ga i uživaj u jedinstvenom ukusu!

Potraži i druge zanimljive recepte u našoj rubrici Ultra ukusno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum