Trenutno čitaš
5 osvježavajućih načina da ovog proljeća dodaš boje svom domu

5 osvježavajućih načina da ovog proljeća dodaš boje svom domu

boje dom

Dok žive boje proljeća počinju da cvjetaju napolju, zašto ne doneseš istu svježinu u zatvoreni prostori dodaš malo boje u svom domu? Unošenje boja u dom može osnažiti prostor i podići raspoloženje.

Ove sezone prihvati moderne trendove dizajna i udahni novi život svojim dnevnim prostorima uz ovih pet osvježavajućih načina da dodaš boju svom domu.

Pinterest

Uključivanje boja u dom ovog proljeća ne mora biti zastrašujuće. Prihvaćanjem modernih trendova dizajna i eksperimentisanjem s različitim bojama i teksturama, možeš stvoriti živahan i privlačan prostor koji odražava tvoju ličnost i stil.

Stoga samo naprijed, dodaj malo boje svom domu i pusti da tvoj životni prostor ove sezone procvjeta kreativnošću i radošću.

Statement komadi namještaja

Uključi hrabar, namještaj u boji, koji će služiti kao žarišna tačka u sobama. Odluči se za elegantne, moderne dizajne u nijansama poput tirkizne, senf žute ili koraljne da uneseš energiju u prostor. Živahna sofa, stolica koja privlači poglede ili šareni sto za kafu mogu momentalno transformisati neutralnu sobu u dinamičnu oazu.

Pinterest

Umjetnička djela i zidni dekor

Osvježi svoje zidove zadivljujućim umjetničkim djelima i zidnim dekorima koji se odlikuju živim bojama i savremenim dizajnom. Razmisli o apstraktnim slikama, grafičkim printovima ili geometrijskim zidnim skulpturama da dodaš vizuelni interes i osobnost svom domu. Pomiješaj i spoji različite komade da kreiraš odabrani galerijski zid koji odražava tvoj jedinstveni stil.

Pinterest

Tekstil i mekani namještaj

Unesi boju kroz tekstil i mekani namještaj kao što su tepisi, zavjese, jastuci i deke. Eksperimentiši s uzorcima i teksturama u komplementarnim ili kontrastnim bojama da kreiraš dubinu i toplinu u životnim prostorima. Od živopisnih cvjetnih printova do geometrijskih uzoraka, postoje beskrajne mogućnosti da uneseš boju u svoj dom kroz tekstil.

Pinterest

Naglašeni zidovi

Oboji akcentni zid u smjelu, trendi boju. Bilo da odabereš bogati ton poput smaragdno zelene ili nježnu pastelnu nijansu poput ružičaste, akcentni zid može trenutno podići izgled sobe i stvoriti žarišnu tačku. Uparite šareni zid s neutralnim namještajem i dekorom da uravnotežiš prostor i dopustiš da akcentna boja zasja.

Pročitaj

Pinterest

Biljke i cvjetni aranžmani

Unesi ljepotu prirode u zatvorenom prostoru tako što ćeš u svoj dekor ugraditi biljke i cvjetne aranžmane. Biljke ne samo da daju dašak boje, već i pročišćavaju zrak i stvaraju osjećaj mira. Odaberi raznobojne cvjetnice ili bujno zelenilo da dodaš živost svom domu i izloži ih u elegantne žardinjere ili vaze koje upotpunjuju dekor.

Pinterest

 

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum