Trenutno čitaš
Biserna koža je najljepši proljetni makeup trend

Biserna koža je najljepši proljetni makeup trend

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

U prošlosti smo viđali kožu poput glazirane krofne i staklenu kožu, ali 2024. nam daje bisernu kožu. Na TikToku je već posvuda, a hashtag #pearlskin prikupio je više od 40 miliona pregleda.

Kao što ime sugeriše, trend biserna koža je ispiraciju dobio od nježnog, blistavog sjaja bisera, te se naslanja na paletu boja šampanjca. Za razliku od staklene kože, izgleda manje mokro – umjesto toga je mekana i svilenkasta, eteričnija i još nosivija.

Kako postići izgled biserne kože?

Što se tiče postavljanja, aplikacija je slična isticanju highlightera, ali sa nekim malim izmjenama. Dok tradicionalno stavljamo highlighter uz vrhove jagodica, kod biserne kože vidimo da je pomiješan na jabučicu obraza i duž jagodične kosti, kao i na čelo. Izgled biserne kože je manje svjetlucav i više se prelijeva u stroboskopu.

@daniellemarcan

pearl skin is giving dimension without looking wet :):) @maccosmetics studio radiance serum-powered foundation in nc16 hyper real serumizer strobe cream in peachlite mineralize skinfinish powder in soft and gentle #MACTrend #makeup #beauty AD

♬ MUNEY – Beiba

Prema influenserki za ljepotu Zoe Kim Kenealy, ideja je da se stvori iluzija “svakodnevnog, slučajnog sjaja”, rekla je u vodiču koji je postavljen na njen TikTok. Ona preporučuje malo pudera u T-zoni, uz izbjegavanje dodirivanja sjaja sa strane i smatra da bronzer i rumenilo doprinose „onom prirodnom, istrošenom sjaju koji želimo.”

Pročitaj

@zoekimkenealy

PEARL SKIN MAKEUP TUTORIAL ✨ A striking glow that looks almost accidental with marinated makeup. Products used: Jason Wu CC cream meets tinted moisturizer Saie Sun Melt, shade medium bronze Benefit Cosmetics High Beam #pearlskin #makeuptutorial #glowyskin #saiebeauty #jasonwubeauty #benefitcosmetics

♬ original sound – zoekimkenealy

Kremasti proizvodi pomoći će da se sve stopi radi prirodnijeg završetka i, uz miješanje, dodatnog sjaja duž obraza, kaže Kenealy: “Još jedno malo tajno mjesto na koje možete staviti naglasak je iznad svake obrve”.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum