Trenutno čitaš
Najpopularnije romantične komedije iz 90-ih, koje uvijek možemo gledati

Najpopularnije romantične komedije iz 90-ih, koje uvijek možemo gledati

romantične komedije

Možemo reći da su 90-te bile zlatna era romantičnih komedija. Ova decenija proizvela je ikone i parove koje publika i danas voli, pa ne čudi što ih uvijek možemo gledati ponovo.

Ove lude demonstracije i ljubavne profesije možda ne postoje u stvarnom svijetu, ali ispunjavaju svrhu bijega u svijet filma. Zahvaljujući ikoničnim izjavama i trenucima, publika se uvijek rado vraća ovim filmovima.

Pretty Woman (1990)

Kada se biznismen i ulično pametna prostitutka susretnu, iskre lete dok otkrivaju da se ljubav može pronaći na najneočekivanijim mjestima.

U glavnim ulogama su Julia Roberts i Richard Gere. U režiji Garryja Marshalla, ova moderna priča o Pepeljugi prati bogatog biznismena koji se zaljubljuje u holivudsku prostitutku koju unajmljuje da mu bude pratnja na društvenim događajima.

Četiri vjenčanja i sahrana (1994)

Zgrabi šešir i kreni na vjenčanje vijeka u ovoj šarmantnoj britanskoj komediji! Sa Hughom Grantom kao višegodišnjim neženjom i Andie MacDowell kao predmetom njegove naklonosti, ova dirljiva priča o ljubavi, smijehu i povremenoj sahrani je nezaobilazna za sve romantičare.

U režiji Mikea Newella, ova romantična komedija prati avanture grupe prijatelja tokom nekoliko vjenčanja i jedne sahrane.

Notting Hill (1999)

Prošetaj najslikovitijim kvartom Londona sa Juliom Roberts i Hughom Grantom u ovoj očaravajućoj romantičnoj komediji! Kada se sudare poznata glumica i skromni vlasnik knjižare, iskre lete dok otkrivaju da ljubav ne ide uvijek po scenariju.

U režiji Rogera Michella i scenariju Richarda Curtisa, ova romantična komedija prati slavnu američku glumicu koja se zaljubljuje u vlasnika knjižare u četvrti Notting Hill.

Imaš poštu (1998)

Kada dvoje stranaca pronađu ljubav u digitalnom dobu, otkrivaju da je ponekad savršen spoj bliži nego što misle, čak i ako je udaljen samo jedan klik mišem.

U režiji Nore Ephron, s Tomom Hanksom i Meg Ryan u glavnim ulogama, ova romantična komedija prati dvoje ljudi koji se zaljubljuju putem e-pošte, a da nisu svjesni da su i poslovni rivali u stvarnom životu.

Vjenčanje mog najboljeg prijatelja (1997)

S djeverušom iz pakla i mladoženjom u kojeg je potajno zaljubljena, ova romantična zabava je vožnja na toboganu od smijeha, suza i neočekivanih obrta.

U režiji P.J. Hogana, u kojem glume Julia Roberts, Dermot Mulroney i Cameron Diaz, ovaj film prati ženu koja shvata da je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja i kreće da sabotira njegovo vjenčanje kada objavi da će se oženiti drugom.

Odbjegla nevjesta (1999)

Pridruži se Juliji Roberts dok juri niz prolaz, ostavljajući za sobom trag odbačenih mladoženja! Sa Richardom Gereom, odlučnim novinarom koji joj je za petama, putovanje ove odbjegle mladenke postaje avantura samootkrivanja, neočekivane romanse i vjenčanja koje vrijedi čekati.

U režiji Garryja Marshalla ovaj film prati novinara koji je zadužen da napiše priču o ženi ozloglašenoj po tome što je ostavila muškarce pred oltarom. Kako je upoznaje, i sam počinje da se zaljubljuje u nju.

As Good as It Gets (1997)

Jack Nicholson blista kao razdražljivi pisac čije je srce zatvoreno kao vrata njegovog stana. Ali kada u njegov život uđu hrabra konobarica (Helen Hunt) i ekscentrični umjetnik, on otkriva da su ponekad najbolje priče one koje se same napišu – uz malu pomoć neočekivanih prijatelja i puno ljubavi.

U režiji Jamesa L. Brooksa sa Jackom Nicholsonom i Helen Hunt u glavnim ulogama, ovaj film prati opsesivno-kompulsivnog romanopisca koji stvara nevjerovatno prijateljstvo sa svojim gej komšijom i konobaricom. Njihove interakcije dovode do ličnog rasta i neočekivane romanse.

Zaljubljeni Shakespeare (1998)

Pripremi se za užurbane ulice elizabetanskog Londona, gde strastveni portret Viole De Leseps postavlja scenu za romantičnu komediju Šekspirovih razmjera. Ova priča o pogrešnim identitetima, zabranjenoj ljubavi i ludorijama iza scene ostaviće te da citiraš sonete i čezneš za još.

U režiji Johna Maddena s Gwyneth Paltrow i Josephom Fiennesom u glavnim ulogama, ova romantična komedija prati izmišljeni prikaz ljubavnog života Williama Shakespearea, posebno njegovog odnosa sa ženom koja se prerušava u muškarca da nastavi svoju strast prema glumi.

Istina o mačkama i psima (1996)

To je savršeno šarmantna komedija sa preokretom! Može li slučaj pogrešnog identiteta dovesti do prave ljubavi? Saznaj u ovoj romantičnoj zabavi ispunjenoj mačjim prijateljima, psećim ispovijestima i puno smijeha.

U režiji Michaela Lehmanna s Umom Thurman, Janeane Garofalo i Benom Chaplinom u glavnim ulogama, ovaj film prati voditeljicu radio emisija koja traži pomoć od svoje atraktivne komšinice kako bi je zamijenila kada slušalac želi da je upozna lično.

While You Were Sleeping (1995)

Pročitaj
nova muzika

Kada slučajni susret navede Lucy da spasi život strancu, ona se nađe upletena u mrežu pogrešnih identiteta, porodičnih tajni i neočekivane romanse. Hoće li naći sretan kraj prije nego što se njen šarmantni princ probudi?

U režiji Jona Turteltauba sa Sandrom Bullock i Billom Pullmanom u glavnim ulogama, ovaj film prati usamljenu ženu koja se pretvara da je zaručnica čovjeka u komi, samo da bi se zaljubila u njegovog brata.

Francuski poljubac (1995)

Ooh la la! Pridruži se Meg Ryan na čudesnom putovanju kroz očaravajuće ulice Pariza u ovoj šarmantnoj romantičnoj komediji. S Kevinom Klineom kao njenim živahnim francuskim saputnikom, iskre lete dok se upuštaju u ludu avanturu ispunjenu ukradenim poljupcima, ukradenim draguljima i malo je ne sais quoi.

U režiji Lawrencea Kasdana, s Meg Ryan i Kevinom Klineom u glavnim ulogama, ovaj film prati ženu koja putuje u Francusku kako bi vratila svog bivšeg zaručnika, ali se zaljubljuje u šarmantnog Francuza.

There’s Something About Mary (1998)

Ben Stiller glumi zaljubljenog udvarača koji je odlučan da osvoji svoju srednjoškolsku simpatiju, bez obzira koliko mu apsurdnih nezgoda stoji na putu. Sa nezaboravnim likovima i katastrofom od gela za kosu, ovo je komedija koju nećeš htjeti propustiti!

U režiji Petera i Bobbyja Farrellyja, s Cameron Diaz, Ben Stillerom i Mattom Dillonom u glavnim ulogama, ova komedija prati čovjeka koji postaje opsjednut ponovnim susretom sa svojom srednjoškolskom simpatijom, uprkos raznim preprekama na njegovom putu.

The Wedding Singer (1998)

Sa neonskim nogavicama, bezobraznim ljubavnim pjesmama i obiljem retro nostalgije, ova priča o svadbenom pjevaču i konobarici koji pronalaze ljubav na plesnom podiju je prasak iz prošlosti.

U režiji Franka Coracija, u kojem glume Adam Sandler i Drew Barrymore, ovaj film je smješten u 1980-te.

Groundhog Day (1993)

Déjà vu! S Billom Murrayem zarobljenim u vremenu i Andie MacDowell kao predmetom njegove naklonosti, ova komedija je lekcija o ljubavi, iskupljenju i moći druge šanse.

U režiji Harolda Ramisa ova romantična fantastična komedija prati meteorologa koji neobjašnjivo živi isti dan iznova i iznova dok ne nauči da postane bolja osoba.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum