Trenutno čitaš
Beyoncé objavila novi album Cowboy Carter, a mi već imamo omiljene pjesme

Beyoncé objavila novi album Cowboy Carter, a mi već imamo omiljene pjesme

Cowboy Carter

Country era planetarno popularne Beyoncé je zvanično u toku jer izašao je njen novi album, Cowboy Carter. Uključuje 27 pjesama od kojih je tu i obrada klasika Dolly Parton “Jolene” i “Blackbird” Beatlesa, kao i kratko pojavljivanja velikog country velikana Willieja Nelsona u intervalima “Smoke Hour” i pjevačice Dolly Parton.

Promotivni plakat koji je Beyoncé podijelila na društvenim mrežama, pod nazivom Cowboy Carter and the Rodeo Chitlin’ Circuit, aludira na mjesto gdje su se okupljali  afroamerički muzičari između 30-ih i 60-ih godina prošlog vijeka.

@beyonce

Dodatni gosti na Cowboy Carteru albumu su Miley Cyrus, Post Malone, Shaboozey, Linda Martell i Willie Jones…

Svojim vjernim obradama pjesama “Blackbird” i “Jolene”, Beyoncé interpolira “Good Vibrations” Beach Boysa i “I Fall to Pieces” Patsy Cline na albumu.

Cowboy Carter uključuje singlove “16 Carriages” i “Texas Hold ‘Em”, od kojih je potonji bio na vrhu Billboardove liste Hot Country Songs. Pjesma je takođe bila na Billboard Hot 100 br. 1, postavši Beyoncéina deveta prva na top listama i prva nakon “Break My Soul”.

Prve su kritike su poprilično pozitivne, a evo favorita Ultra redakcije za sada.

Pročitaj

Ovo novo izdanje Beyoncé, album “Cowboy Carter”, donosi nam nevjerojatnu paletu zvuka i emocija koje će nas sigurno osvojiti. Sa širokim spektrom pjesama, od obrada klasika do originalnih kompozicija, ovaj album pruža priliku za istraživanje različitih aspekata country muzike kroz Beyoncéin jedinstveni pečat.

Uživaćemo u bogatstvu njenog glasa, virtuoznosti u interpretaciji i emotivnim dubinama koje ova muzika donosi. Sada je vrijeme da se opustimo, prepustimo ovom muzičkom putovanju i doživimo sve što nam “Cowboy Carter” ima za ponuditi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum