Trenutno čitaš
Alessandro Michele je imenovan za novog kreativnog direktora modne kuće Valentino

Alessandro Michele je imenovan za novog kreativnog direktora modne kuće Valentino

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Modni svijet priprema se za prekretnicu, dok na scenu stupaju nove snage u svijetu vrhunskog dizajna. Naime, modna kuća Valentino je potvrdila da će Alessandro Michele biti kreativni direktor nakon što je italijanski dizajner Pierpaolo Piccioli na društvenim mrežama objavio da nakon 25 godina rada, napušta tu poziciju.

Prethodno je Alessandro Michele vodio Gucci do novembra 2022. godine.

Istorija Valentina, njegova kulturna baština i jedinstvenost rezultat su velike ljubavi njegovih osnivača Valentina Garavania i Giancarla Giammettija prema njihovom poslu. “Nastaviću da slavim Valentinovo naslijeđe dok u njega budem tkao svoju viziju”, izjavio je Michele.

Alessandro Michele
Foto: buro247.ru

Ovo je prvi put da će Michele imati priliku za kreiranje vrhunskog modnog dizajna po mjeri, a njegov izuzetni talenat već je prepoznat tokom njegovog rada za Gucci. Dok je bio na čelu ove modne kuće, Michele je transformisao modnu scenu svojim vizionarskim pristupom.

Alessandro Michele je poznat po kreiranju trenda poput tzv. “grandpa-core” stila, gdje je iskombinovao elemente klasičnog, ali pomalo zaboravljenog, muškog stila s modernim detaljima.

U svojoj izjavi objavljenoj na Instagramu, Alessandro Michele izražava čast zbog povjerenja koje mu je ukazano. Ističe da će oživjeti brend kroz svoju jedinstvenu viziju i interpretaciju.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum