Trenutno čitaš
“Barbie-Foot Heels” providne salonke i sandale su novi modni trend

“Barbie-Foot Heels” providne salonke i sandale su novi modni trend

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Barbie lutka je izgleda inspirisala trend, koji nazivamo “štiklama s Barbie stopalom” koji je postao dio modne scene poznatih influenserki, muzičarki i glumica.

“Barbie-Foot Heels” su sandale ili salonke s providnim dijelovima ili kaševima, koje stvaraju iluziju da ne nosimo cipele i umjesto toga imaju trajno zaobljene đonove poput onih od lutke Barbie. Neki ih nazivaju “golim štiklama”.

Getty/Doug Peters – PA Images

Film “Barbie” i glavni lik kojeg tumači Margot Robbie takođe je uticao na ovaj trend. Barbie štikle ne samo da izdužuju noge i vizuelno nam daju koji centimetar viška, već se slažu uz gotovo svaku odjeću, pa kako onda da ih ne volimo?

Getty/Victor Boyko

Naravno, da bi se službeno proglasio modni trend, znatna količina ljudi mora stajati iza njega – a serija Barbie štikli raste iz dana u dan.

Getty/MEGA

Dok su cipele s providnim dijelovima ulazile i izlazile iz mode, zadnji put su se pojavile oko 2018. godine, a nedavno su slavne ličnosti napravile comeback ovih providnih salonki ii sandala, a to su Hailey Bieber, Jennifer Lopez, Chlöe i Kim Kardashian, Sofia Vergara, Heidi Klum i mnoge druge.

Getty/VALERIE MACON

Providne salonke ili sandale idu baš uz svaku modnu kombinaciju i svaki stil, a izgledaju elegantno, prirodno i luksuzno.

Pročitaj

Getty/Nina Westervelt

Ukoliko uskoro imaš neki svečani događaj, proslavu, svečanu večeru, rođendan, svadbu, event ili poslovnu svečanu priliku, odluči se za providne salonke ili sandale i zablistaj po posljednjem modnom trendu.

Getty/ELIJAH NOUVELAGE
Getty/Emma McIntyre

Izvor: popsugar.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum