Trenutno čitaš
Ovo je najsigurnija zemlja broj jedan za solo putnike

Ovo je najsigurnija zemlja broj jedan za solo putnike

Solo putovanja popularna su sada više nego ikada. Bilo da si digitalni nomad, putuješ na odmor ili ideš turistički da istražiš neku lokaciju, opcije i mjesta za avanturu kao solo putnik su beskrajne. Međutim, koliko god obogaćujuće bilo solo putovanje, sigurnost je obično najveća briga za solo putnike.

Tu na scenu dolazi kompanija za skladištenje prtljage “Bounce”. Kroz temeljnu analizu, kompanija je istražila najbolje zemlje za samostalne putnike, uključujući one najsigurnije za solo avanturiste.

pexels

Koja je najsigurnija zemlja za samostalno putovanje?

Prema Bounceovoj analizi, Japan je najsigurnija zemlja za solo putnike. Zahvaljujući iznimno niskoj stopi kriminala, gradovi poput Tokija i Osake omogućuju solo putnicima da se osjećaju “kao kod kuće”, piše Bounce.

Od indeksa sigurnosti od 100, zemlja ima ocjenu 76,9, što znači da putnici mogu očekivati ​​da će iskusiti “mir u duši” ako putuju u Japan sami. Nakon Japana, Švicarska, Slovenija i Hrvatska sljedeće su tri najsigurnije zemlje za samostalno putovanje.

pexels

Koje su druge zemlje najbolje za solo putnike?

Bounceova analiza utvrđuje koje su zemlje ukupno najbolje, kao i najbolje u određenim kategorijama za solo putnike. Za ukupno najbolju zemlju za solo putovanje, Hrvatska je zauzela prvo mjesto. Besprijekorne čista voda, prekrasni nacionalni parkovi, plaže i staze zajedno s nizom aktivnosti na otvorenom, mnoštvom restorana i pristupačnim smještajem, pomogli su ovoj zemlji da zauzme mjesto broj jedan.

Za solo putnike koji se ne mogu zasititi atrakcija, Bounce odlučuje da je Island pravi put. Island je dom nebrojenim zadivljujućim prirodnim atrakcijama poput vulkana, gejzira i fjordova, a da ne spominjemo legendarnu Plavu lagunu.

pexels

Ako ti je hrana prioritet na putovanju, Singapur preuzima kolač. Singapur takođe ima najviše temperature tokom cijele godine od zemalja, koje je Bounce analizirao za putnike koji vole topliju klimu.

A ako je pristupačnost u fokusu, Nepal i Šri Lanka imaju neke od najidealnijih opcija. Nepal se našao kao zemlja sa u prosjeku, najjeftinijim boravkom u hostelu, dok je Šri Lanka imala najnižu prosječnu cijenu javnog prevoza unutar analize.

pexels

Bounce je upotrijebio niz kriterijuma, kako bi odredio najbolje zemlje za solo putnike. Prvo, online članci i popisi korišteni su za izradu početnog popisa zemalja, koje su generalno označene kao “dobre” za solo putnike. Zatim su u obzir uzeti faktori stvari koje treba učiniti, pristupačnost, smještaj, sigurnost i vremenske prilike.

pexels

Ovo je kompletna lista 20 najboljih zemalja za koje je Bounce, utvrdio da su ukupno najbolje za solo putnike:

Hrvatska

Malta

Slovenija

Portugal

Island

Grčka

Mađarska

Španija

Singapur

Izrael

Austrija

Italija

Pročitaj
poboljšanje zdravlja i života

Jordan

Švicarska

Šri Lanka

Tajland

Finska

Australija

Maroko

Kostarika

pexels

Sve u svemu, te zemlje svakako pružaju mogućnosti solo putnicima da dožive “jedno od najkorisnijih i najbogatijih iskustava u nečijem životu”, kako kaže kompanija Bounce.

Izvor: rd.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum