Trenutno čitaš
Bezglutenski banana hljeb sa limunom i makom

Bezglutenski banana hljeb sa limunom i makom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Neočekivana, ali savršena kombinacija ukusa: osvežavajući limun, mak i slatka banana u jednom hljebu!

Ovaj jednostavan recept za banana hljeb spaja kiselkastu aromu limuna sa prirodnom slatkoćom banana, stvarajući sočan i osvježavajući hljeb savršen uz jutarnji čaj. Pogledaj recept u nastavku.

banana hljeb
tastesbetterfromscratch.com

Sastojci:

Za hljeb:

  • 3 zrele srednje banane (što zrelije)
  • 1 ½ šolja bademovog brašna
  • ¾ šolje bezglutenskog brašna
  • 3 jaja
  • 3 kašike avokadovog ulja
  • ¼ šolje sjemenki maka
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika rendane limunove kore
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za glazuru:

  • 1 kašika rendane limunove kore
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa

Priprema:

U multipraktiku ili velikoj posudi pomiješaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku smjesu. Smjesu sipaj u pleh obložen papirom za pečenje i peci na 175°C 40-50 minuta.

U maloj posudi pomiješaj sastojke za glazuru dok se ne sjedine. Prelij glazuru preko ohlađenog hljeba i uživaj!

Pročitaj

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum