Trenutno čitaš
Astrologija dokazuje da se suprotnosti ipak privlače

Astrologija dokazuje da se suprotnosti ipak privlače

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Iako zajednički interesi ili usklađeni životni ideali, mogu biti od velike koristi za romantične veze, svima nam je dobro poznata ideja da se ipak suprotnosti privlače…

I postoji neka čvrsta osnova za razlog zašto bismo mogli biti privučeni nekome, toliko drugačijem od nas samih: vjerovatno je da predmet naše želje ima osobine koje bismo željeli lično razviti. “Mnogi važni aspekti odnosa, posebno osobine ličnosti, potrebe i preferencije, mnogo bolje odgovaraju kada su suprotni ili komplementarni, a ne slični”, rekao je licencirani klinički psiholog Joseph Cilona. Dakle, evo šta drevna astrološka praksa ima da kaže o ovom izuzetno uobičajenom fenomenu privlačnosti, saznaj u nastavku…

Ultra magazin

OVAN I VAGA

Vatreni i vazdušni znakovi imaju tendenciju da se ipak slažu jedni s drugima. „Na primjer, Vatra (Ovan, Lav, Strijelac) se dobro uklapa sa Vazduhom (Blizanci, Vaga i Vodolija), jer vazdušni znakovi svojim fascinantnim idejama i bezbrižnom ličnošću raspiruju vatru. U međuvremenu, vatreni znakovi poput Ovnova, zagrijavaju atmosferu i održavaju stvari dovoljno zanimljivima za njihove intelektualne kolege Vage sa njihovom razigranom i strastvenom energijom. Ovan je idealan kandidat da pomogne Vagi u njihovoj neodlučnosti, pokrećući vazdušni znak u akciju. S druge strane, Ovan se često spotiče o posljedicama svoje impulsivnosti i Vaga može uveliko ohrabriti Ovna da zastane, razmisli i napravi svjesni izbor iz uravnoteženog stanja postojanja. Kao kardinalni znakovi, ovaj dvojac će vjerovatno biti uspješan i ostvaren.

BIK I ŠKORPIJA

Ova veza je nedvojbeno najsenzualnija u horoskopu i kao fiksni znakovi, oboje znaju šta im se sviđa i ne vide nimalo razloga da odstupe od onoga što funkcioniše. Škorpiji je udobno zaroniti u dubine emocionalnog carstva i vjerovatno će pozvati Bika da učini isto, iako bi zemljani znak Bik mogao imati teže vrijeme sa Škorpionovom prikrivenom indirektnošću. Za Bika je to čisto fizičko zadovoljstvo: dobra hrana, meka posteljina i dobar seks. Za Škorpiju je fizičko zadovoljstvo transcendentno iskustvo, posebno seks. Osjećaju se intenzivno, čak i ako ne pokazuju uvijek svom partneru šta osjećaju. Oba znaka mogu biti ljubitelji lijepog i ugodnog doma i čestog boravka u kući, čineći njihov životni stil usklađenim sa daškom luksuza i udobnosti bez napora. Kao zemljani znak, neki od pragmatičnijih poslova će pasti u krilo Bika, ali intuitivna i odana Škorpija će se pobrinuti da se njihov partner ne suoči ni sa čim sam, nego da je uvijek tu za svog partnera.

Ultra magazin

BLIZANAC I  STRIJELAC

Ako postoji jedna veza koja obuhvata “život zabave”, to je to. Blizanci i Strijelac su nedvojbeno najdruštveniji znakovi zodijaka, koji šarmom i duhovitošću lete s jedne strane na drugu. Ova dva znaka su društveni ljudi zodijačkog kraljevstva. Njihove zajedničke vrijednosti slobode, istraživanja i avanture su ljepilo, koje ih drži zajedno. Ali, uvijek postoji ali…. Predanost je velika, zastrašujuća sjena, koja vreba u uglu za oba ova promjenjiva znaka i oni će se možda boriti da pronađu vezu, koja ih ne ostavlja prikovanima. Kao vazdušni znak, Blizanci imaju tendenciju da budu analitični, stalno razmišljaju i ćaskaju, kako bi obrađivali svoj životni doživljaj sveta. Strijelac je, s druge strane, svakako onaj koji češće gleda širu sliku. Ovi suprotni načini filtriranja stvarnosti, mogu ostaviti prostora za prekid veze. Međutim, ako mogu cijeniti međusobnu strast prema njihovoj najcjenjenijoj vrijednosti – avanturi, romantični duo bi trebao biti u stanju da ostane na površini i da ima uspješnu vezu.

RAK I JARAC

Rak i Jarac, arhetipovi majke i oca zodijaka. Ovo uparivanje je vrhunsko i oni zaista imaju sve svoje osnove, kada su u pitanju kuća i ognjište. Odgovoran, autoritativan Jarac je opskrbljivač do kraja, pazeći da svaki element porodice bude siguran i uspostavljen. Rak bez napora nadopunjuje svog parnjaka njegujućom majčinskom energijom, brigom o mekšim stvarima porodice i emocionalnog područja. Njih dvoje su zaista kao grašak u mahuni i imaju tendenciju da postignu mnogo toga zajedno. Ovaj kardinalni par je svakako tradicionalniji, kada su u pitanju radna etika i porodica. Jarac će imati koristi od Rakove sposobnosti da predvidi potrebe onih oko sebe i osloni se na neke od nježnijih aspekata romantičnog života. Raku, za koji se često zna da je najemotivniji znak zodijaka, potreban je povremeni pritisak Jarca, kako ne bi razmišljao o prošlosti i preduzeo akciju u sadašnjosti.

Pročitaj

Ultra magazin

LAV I VODOLIJA

Samopouzdanje je u ovoj vezi bez premca, kada je u pitanju ovaj fiksni dvojac. Lav ima vatrenu i društvenu finoću da upravlja vanjskim svijetom i ostvari želje parova. Negativna strana je da Vodolija ima viziju i intelekt da bude nosilac kompasa u vezi. Ova dva znaka su pokretači i šejkeri, vjerovatno besprijekorno obučeni i u velikom stilu na svakom koraku. Oni će takođe biti izuzetno zabavni, lagani i lepršavi, što ih čini prilično dobrim u svakom društvenom krugu. Moguća tačka spora za romantični par je Lavova duboka potreba za pohvalama i obožavanjem. Vodolije se mogu boriti da ovu želju shvate kao nešto drugo nego plitku, jer visoko cijene mentalni nivo povezanosti. Ali, ako Vodolija može zapamtiti vrijednost suprotstavljanja i uzeti u obzir Lavovu sposobnost da prihvati svoju, ponekad odvojenu prirodu, to bi trebala biti borba koju je lako prevladati.

DEVICA I RIBE

Ovaj par zemlje i vode su različiti koliko god mogu, ali njihova zajednička osjetljivost je mjesto gdje blistaju. Djevice su oličenje reda, efikasnosti i utemeljenosti. U međuvremenu, sanjive Ribe jedva su vezane za zemlju. Ovo može izgledati kao prilično zagonetka izvana, ali njih dvoje su duboko intuitivni, kada je riječ o tome kako bi stvari trebale biti – bilo da je to sadržaj kuhinjskog ormarića ili emocionalna obrada teškog životnog događaja. Oni su promjenjivi znakovi i oba mogu teći i prilagođavati se prilično bez napora, noseći svoju urođenu mudrost istaknuto u sebi gdje god krenu. Pragmatična Djevica se možda bori da ima partnera, čija je glava uvijek u oblacima. Ribe predstavljaju arhetip mistika i pridaju veliku vrijednost dešavanjima u psihičkim sferama – što može biti pomalo zbunjujuće za Djevicu, koja obično treba da to vidi da bi povjerovala. Ali ako Djevica može odlučiti da vidi ljepotu polariteta, a Ribe se sjete da odlože pribor na pravi način, ovo dvoje mogu mnogo naučiti jedno od drugog i stvoriti snažnu, njegujuću vezu.

Izvor: glam.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum