Trenutno čitaš
Arnold Schwarzenegger o svojoj ishrani koja ga dovodi do top forme

Arnold Schwarzenegger o svojoj ishrani koja ga dovodi do top forme

Nedavno je u svom podcastu “Arnold’s Pump Club” nekadašnji bodybuilder i glumac podijelio sa publikom šta jede tokom jednog uobičajenog dana, kao i veliku promjenu koju je napravio u svojoj ishrani.

Kad pogledamo Arnieja, odmah pretpostavimo da jede beskonačne količine mesa i da svaki drugi dan ima cheat meal ili da unosi veliki broj kalorija. Zapravo, u epizodi svog podcasta, on kaže da jede 80% manje mesa nego prije. “Moje glavne proteinske namirnice su jaja, losos i piletina, ali imam sve više vege hamburgera s lećom i grahom”, kaže on.

instagram.com/schwarzenegger

Iako Arnie tvrdi da je njegova ishrana prilično “dosadna”, evo šta on tačno jede tokom jednog dana.

Doručak

Mnogima najvažniji obrok u danu. Nakon završetka jutarnjeg treninga, Arnie kaže da voli pojesti kašu od zobenih pahuljice ili grčki jogurt s granolom – dobru kombinaciju ugljikohidrata, proteina i masti.

instagram.com/schwarzenegger

Ručak

Ovo bi neke moglo iznenaditi, ali Arnie voli salatu, a njegov izbor je biljni vegan burger, piletina ili losos uz kombinaciju sa povrćem. Tu i tamo uživa i u omletu.

instagram.com/schwarzenegger

Večera

Arnie kaže da voli da njegov posljednji obrok bude “lagan”, što znači velika zdjela supe ili čorbe. Priznaje da se s vremena na vrijeme ipak opusti i pojede mesni odrezak, šniclu ili slastan hamburger.

Pročitaj
hbo

“Ali moj ključ je biti vrlo u rutini, tako da kad pojedem veliki cheat obrok, to me ne vraća automatski unazad, jer većinu vremena dobro jedem”, kaže on. Što se tiče dodatnih proteina, Arnie pije biljne izvore proteina poput graška.

 

Izvor: t3.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum